Yerel

Hacı Dursun Aydın camii açıldı

Maçka da işadamı Turgut Aydın’ın, yaptırdığı Hacı Dursun Aydın camii açıldı.

Memorial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Maçkalı hayırsever işadamı Turgut Aydın, Babası Hacı Dursun Aydın adına Maçka’nın Sevinç köyünde yaptırdığı camii bugün düzenlenen törenle açıldı.

Trabzonlu işadamı  Turgut Aydın’ın ,Babası Hacı Dursun Aydın adına yaptırdığı caminin açılışına Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Maçka Kaymakamı, A. Murat Kayhan, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Trabzon İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İran konsolosu Mohammed Rafei, AKP Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Yahya Karahasan katıldı.

Caminin açılışını Bakan Özak, Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık. Trabzon Belediye başkanı O.Fevzi Gümrükçüoğlu,İran konsolosu Mohammed Rafiei, Maçka kaymakamı Murat Kayhan Belediye başkanı Ertuğrul Genç ve işadamı Turgut Aydın birlikte yaptılar.

Bakan Özak Maçkalı işadamı  Turgut Aydın’á Maçka ilçesine yaptığı yardımlardan ötürü bir plaket verdi.

Bakan Özak Maçkalı işadamı  Turgut Aydın’ın yardımsever bir işadamı olduğunu belirterek”   Ne zaman yanına gittiysek bizi boş çevirmedi. Bazen öğrencilere burs vermesini istedik,bizi kırmadı.Bazen fakir hastaları getirdik,hastanesinde  ücret almadan ameliyat yaptırdı. Zenginlik farklı bir şeydir.Benim dünyam olsa kimseye bir yardım yapmazsam o zenginlik değildir. Zenginlik kazanırken verebilmektir. Sayın Turgut Aydın bunu başaran ender insanlardan biridir. Sizler böyle birini yetiştirdiğiniz için gurur duymalısınız. Türkiye’de Devlet camii yapmıyor.Camileri halk yaptırıyor. Ulu önder Atatürk Canakkale savaşında bir sözü vardı. 57.alay da insanlar bir dakika sonra öleceklerini bilmelerine rağmen şahadet getirerek siperlerinden çıkarak düşmana  hücum ediyordu.kuran bilenler ise kuran okuyordu Bu halk böyle bir halk işte“ dedi.

Memorial hastanesi yönetim Kurulu başkanı Maçkalı işadamı Turgut Aydın ise törende yaptığı konuşmada Babası Hacı Dursun Aydın adına yaptırdığı caminin acılışına katılanlara teşekkür ederek” Burası benim doğup büyüdüm topraklar. Şu yaptırdığımız büyük caminin yerinde  eski bir camii vardı. Caminin adını verdiğimiz Babam Hacı Dursun Aydın, bu caminin her şeyi idi. Camide imam olmadığı zaman Babam imamdı.Temizlikcisi olmadığı zaman ise temizlikçisi olurdu. Caminin altında babamın bakkal dükanı vardı.. Bu caminin yanında küçük bir camii vardı. Aynı zamanda burası ilköğretim okuluydu.Onu yıktırarak bu büyük camiyi yaptırdık.  Caminin yapılmasında katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun düzenlemesine katkı yapan Zorlu Otel Yönetim kurulu başkanı Osman Terziye’de katkılyarından ötürü teşekkür ederim”dedi

İlgili Haberler

Şinik’te trafik kazası

Düzköy Temsilcisi

Kongre Tarihi Değişti…

Düzköy Temsilcisi

Nihat Özmen Vefat Etti…

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com