FeaturedYerel

Trabzon’da yatırım seferberliği!

UZUNGÖL İKİ AYRI ÇALIŞMA İLE YENİLENİYOR

Gelen yerli ve yabancı turistlerinin memnuniyetini artırmak için Uzungöl’de iki ayrı çalışma yaptıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Bir tanesi bizim Büyükşehir Belediyesi olarak tahsisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan aldığımız alanda bir düzenleme yapıyoruz. İlk kez tarihinde Uzungöl’de Büyükşehir Belediyesi bir alanı yöneterek, var olacak. Orada Büyükşehir Belediyesinin kurumsal olarak var olması, bazı şikayetlerin giderilmesi anlamına da gelmektedir. ‘Park Uzungöl’ dediğimiz alanda kafeterya ve park genelinin onarım tadilatını gerçekleştiriyoruz. Yemyeşil bir alanda insanların rahat rahat gelip oturup konaklayabilecekleri, yiyip içebilecekleri çok güzel bir alan oluşturuyoruz. İkinci proje ise gölün etrafındaki alanda rehabilitasyon ve iyileştirme projesi. Bu ilk etabı. Gölün etrafındaki yürüyüş alanlarını, kaldırımları bütünüyle yeniliyoruz. Yine gölün çevresinde insanların rahatlıkla dolaşmasını sağlayacak tedbiri alıyoruz. Ancak 2’nci etabı, gölün çevresindeki bazı yapıların da yıkılmak suretiyle etrafının bütünüyle açılmasını kapsıyor. Bu projeyi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte çalışıyoruz” dedi.

ALTINDERE VADİSİ’NDE SOSYAL TESİS YAPILIYOR

Trabzon’un bir diğer önemli turizm merkezi Sümela Manastırı bölgesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Maçka ilçesinde bulunan Altındere Vadisi’nde kaba inşaatları tamamlanmış, ince işlerle, çevre düzenlemesi devam eden çok güzel bir yatırımımız var. Burada gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet verecek Büyükşehir Belediyesine ait çok güzel bir tesis vücut buluyor” ifadelerini kullandı.

BARMA YAYLASI’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Barma Yaylası’nda yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Barma Yaylası’ndaki turbalık alan, Cumhurbaşkanımızın kararıyla korunan alan olarak ilan edilmişti. Orada bilimsel çalışmalar ve ziyaretçilerin gelip bilgi alabileceği bir mekan ile seyir terasları ve yürüyüş yolları biçiminde bir çalışma var. İhalesini 15 Ekim’de gerçekleştirdik. Çalışmalar devam etmektedir” şeklinde konuştu.

ÇAL MAĞARASI’NA GÜZEL DOKUNUŞ

Çal Mağarası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Çal Mağarası ile ilgili olarak bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum, güzel bir çalışma yaptılar. Mağaranın ve bölgenin silüetine olumlu katkı yapacak güzel bir dokunuşta bulunuldu. Bilet, ürün satış ve seyir terası yapımı tamamlanmış olup, geçici kabul aşamasındadır” diye konuştu.

YENİ BİR ÇÖMLEKÇİ İNŞA EDİLİYOR

Trabzon’da uzun zamandır gündemde olan Çömlekçi Mahallesi çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Çömlekçi’de büyük gelişme katettik. Uzunca zaman süren bir iştir. Sayın Milletvekillerimizin desteğiyle, Ortahisar Belediye Başkanımızın katkılarıyla Çömlekçi’ye yeni proje hazırlandı. İhale edildi, yer teslimi ve sözleşmesi yapıldı. Çömlekçi’nin doğu kısmında 2,3 hektarlık alanda yepyeni bir Çömlekçi Mahallesi inşa etmeye başladık. Bu çok önemli bir proje ve gelişmedir. Çömlekçi’nin 2.3 hektar alanın dışında batıya doğru olan kısmı ile ilgili olarak da kamulaştırmada çok büyük adımlar attık. Büyük oranda orada da kamulaştırmaları gerçekleştirdik. Kalan kısımları önümüzdeki süreçte yapabilirsek anlaşarak, yapamazsak acele kamulaştırma imkanından faydalanarak Çömlekçi’nin batısında kalan 2’nci etabın yıkımını gerçekleştireceğiz. Orada da bu projeye benzer, biraz daha farklı dokunuşlarla yeni bir proje yapılacak ve ihale edilecek. Çömlekçi bütünüyle yeni bir mahalle olarak aynı zamanda köklerinden koparılmadan orada vücut bulacak” dedi.

TÜRKİYE’DE 2’NCİSİ TRABZON’DA YAPILACAK

Türkiye’de 2’ncisi Trabzon’da yapılacak olan Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi çalışmalarını da değerlendiren Başkan Zorluoğlu, “Seçim döneminde söz verdiğimiz, Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi projemiz, Türkiye’de Ankara’dan sonra ikinci olacak. Tamamlandığında spor şehri olan Trabzon’umuza çok yakışacak. Projemizle ilgili olarak makine ve ekipman ihalesini gerçekleştirdik. İnşaat ihalesi de yer teslimi de yapılarak çalışmasına başlandı. Hem inşaatını, hem içerisindeki ekipman alım ihalesini başlattık. Tamamlandığında bölgemizde çok önemli bir eksiği gidermiş olacak” ifadelerini kullandı.

MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR  

Ortahisar ilçesinde yürütülen Millet Bahçesi çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Millet Bahçesi’ni geçtiğimiz günlerde ziyaret ettim. 1’inci etap devam ediyor. Gayet güzel oluyor. Yeşilin daha fazla görünmesi için değişiklikler yapıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak 1’inci etabında projeye iki tane dokunuş yaptık. Bir tane buz pateni pisti ilave ettik. Bizim tarafımızdan projesi ve ihalesi yapıldı. Ayrı bir iş olarak devam ediyor. Trabzon’da olmayan ve talep göreceğini düşündüğümüz buz pateni pisti, Millet Bahçesi ile bitmiş olacak. Yine kaykay mekanizmalarını o alana koyduk. 2’nci etabında Orman İşletme Müdürlüğüne ait binaları TOKİ üzerinden aldık, yıkımını başlattık. Orada çok güzel ağaçlar var. Yıkım yapacak yükleniciyi çağırdım ve ağaçlara zarar vermeyecek şekilde yıkacaksınız. Bir ağaç zarar görürse hesabını sorarım dedim. O kısım da 1. etaba dahil edilmiş ve park büyümüş olacak” şeklinde konuştu.

ARAMA KURTARMA EKİBİ KURUYORUZ

Doğal afetler için arama kurtarma ekibi kurma çalışmalarına başladıklarını da belirten Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak itfaiye hizmetlerine ayrı önem veriyoruz. 30 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi belirledik. Bu ekibe Jandarma Genel Komutanlığı tarafından eğitim verilmesi için bizzat görüştüm. 2021 yılı içerisinde bu 30 kişi Jandarma Genel Komutanlığı ve AFAD’dan gerekli eğitimi alacaklar ve afetlerde hizmet verecekler. Ayrıca 11 kişiden oluşan eğitimli balık adam ekibi de kurmaktayız” diye konuştu.

GANİTA-FAROZ PROJESİ TAMAMLANDI

Trabzon sahilini düzenleme çalışması kapsamında yürütülen Ganita – Faroz Projesi’ne de değinen Başkan Zorluoğlu, “Ganita – Faroz Projesi, şehrimiz için vizyon projelerimizden bir tanesi. Projesi tamamlandı, ihale aşamasındayız. Meydan’dan en kolay ulaştığımız deniz kenarı olarak, herkesin hatıralarının bulunduğu bu kadim alan, Faroz’a kadar tarafımızdan çok iyi düzenlenmiş, hazırlanmış projeyle ihale ediliyor. Gelecek ay ihale tarihi alınmış olacak” ifadelerini kullandı.

ULAŞIM MASTER PLANI İHALE EDİLİYOR

Trabzon’un ulaşım sorunlarına çözüm olacak Ulaşım Master Planı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Ulaşım Master Planı ihale dosyası hazırlandı. Ön yeterlilik aşaması tamamlanmış olup, 17 Kasım’da ihaleye çıkıyoruz. Trabzon’da çok uzun yıllar konuşulan ama bu konuda herhangi bir adım atılmayan Ulaşım Master Planı, tarafımızdan bizim dönemimizde ikinci yılımızı doldurmadan ihale aşamasına gelmiştir. İhalesinden sonra yapılacak çalışmalarla şehrimizin ulaşım anlamında birçok sorununa çözüm üretecek, bilimsel ve veriye dayalı bir plan olarak şehrimize çok büyük katkılar sağlayacaktır.  Plan ayrıca şehrin hafif raylı talebiyle ilgili bize yön verecek ve o tür kararları almamızı sağlayacak çok önemli bir veri tabanı şeklinde hizmet verecek” dedi.

ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİ HİZMETE GİRDİ

Özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmaların öncelikleri arasında olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Engelsiz Yaşam Akademisi, seçim dönemimizde söz verdiğimiz bir konuydu. Konaklar Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyemize ait çok uygun bir bina vardı. Burayı Engelsiz Yaşam Akademisi olarak hazırladık ve hayata geçirdik. Şu anda 25 özel gereksinimli gencimize hizmet veriyoruz. Trabzon’un ve Büyükşehir’in yüz akı bir proje olarak başlattık. Önümüzdeki günlerde daha da güçlendireceğiz. İnşallah 50’ye yakın gencimizi hayata hazırlayacak bir noktaya geliyoruz. Bir süre önce Esentepe Mahallesi’nde hizmete açtığımız ‘engelli araç atölyesi’ de hizmetlerine devam ediyor. Küçük ama çok kıymetli bir iş olarak görüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kullandıkları sandalyeleri arzu ettiklerinde evlerinden alıyoruz, tamir ettikten sonra evlerine teslim ediyoruz. Bu hizmetimizi de bütünüyle ücretsiz olarak veriyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞARILI SPORCULARI UHDEMİZDE TUTACAĞIZ

Spor çalışmaları ile ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyemiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Trabzon Üniversitemiz arasında bir protokol imzaladık. Spor şehri olan Trabzon’umuzda bu protokolle önümüzdeki günlerde hem mevcut spor tesislerimizin en optimal olarak kullanılmasına dönük çalışmalarımız olacak hem de çocuklarımızın, gençlerimizin spor tesislerine ulaşması noktasında Büyükşehir olarak inisiyatif alıyoruz. Önümüzdeki aylarda Trabzon’da sporcu otobüsleri ve sporcu durakları göreceksiniz. Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak da çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan biri de devraldığımız hentbol takımı. Bu şekilde salonlara da dönmüş bulunmaktayız. Çok da başarılı sonuçlar aldılar. Önümüzdeki süreçte hem bireysel hem de takım olarak yeni girişimlerimiz olacak. Hep söylüyorum, başarılı sporcuları ekonomik düzeyi iyi olan kulüplere kaptırmak istemiyoruz. Kendi uhdemizde tutacağız ve başarıları ile övüneceğiz” diye konuştu.

 

İlgili Haberler

Kayabaşı anahtar teslim etti

İstanbul Temsilcisi

Kayabaşı Yaylakent İhalesi Yapıldı

Cumur İçin Mevlüt Okutulacak…

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com