Eğitim

Öğrenci Koçluğu Semineri Düzenlendi…

 

 

 

Düzköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencileri sınavlara bilinçli bir şekilde  hazırlamak amacı ile “Öğrenci Koçluğu Semineri” düzenlendi.

İlçemizdeki okullardan 2’şer öğretmenin katılımıyla gerçekleşen seminere Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Zehra  Nesrin Birol davetli olarak katıldı.

Yard. Doç. Dr. Zehra  Nesrin Birol  öğrencilerin ders çalışma yöntemlerini ve başarılı olma yöntemlerini bilmediklerini, anne ile babanın çocuğu ile yeteri kadar ilgilenemediğini veya nasıl ilgileneceğini bilemediğini, anne ve babaların ne kadar iyi niyetli olsalar da çocukların ders çalışma sürecinde onları daha çok ders çalışmaktan soğuttuğunu, öğrencinin çoğu zaman doğru motive edilmediği için yetenekleri ve neler yapabileceğini göremediği konularında öğretmenlere sunum  düzenledi.

Programın ilerleyen saatlerinde  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şahin, “Hedefe odaklanma” ve “Konuya odaklanma” konularına değinerek öğrenci koçunun  ne yapması gerektiğini bilmeyen veya zamanı olmayan velilere profesyonel olarak yardımcı olması gerektiğini belirterek “Öğrenciler doğru yönlendirilirse doğru hedefe ulaşırlar” dedi.

 

 

İlgili Haberler

Futsalda Düzköy Rüzgarı

Kaymakamımız, Aykut ve Gökçeler İlkokulu’nu Ziyaret Etti…

Düzköy Temsilcisi

Nazım Kayhan’da yıl sonu sergisi

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com