Yerel

Abdil Celil Öz Trabzon Valisi Oldu

 

abdil_celil_oz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümetin hazırladığı ve bayram öncesi sürpriz bir gelişme olarak görülen Valiler Kararnamesi’ni bugün onayladı.

İmzalanan karaname ile, Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık merkeze alınırken, Trabzon’a; 29 Ekim resepsiyonunu bir pastanede düzenlemesiyle gündeme gelen Amasya Valisi Abdil Celil Öz atandı.

Kararnamede yer alan diğer isimler arasında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan Van’a, Van Valisi Münir Karaloğlu Bursa’ya, Artvin Valisi Necmettin Kalkan Hakkari’ye, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız Aydın’a, İskenderun Kaykamamı Ali İhsan Su Artvin’e, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Oduncu Osmaniye’ye, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necmettin Kılıç Niğde’ye, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Mükerrem Ünlüer Bayburt’a, Kayseri Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan Giresun’a vali olarak atandı.

 

ABDİL CELİL ÖZ KİMDİR?

1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Gelendost ve Atabey kaymakam vekilliği, Hocalar, Uludere, Gölhisar kaymakamlıkları, Sivas vali yardımcılığı, Mülkiye Müfettişliği, Çukurova Kalkınma Ajansı kurucu Genel Sekreterliği, İçişleri Bakanlığı Sözcülüğü ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü yapmıştır. 11 Ağustos 2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Amasya Valiliğine atanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Çocuk parkında otobüs dehşeti!

İstanbul Temsilcisi

Trabzon Büyükşehir’den spora katkı

İstanbul Temsilcisi

TOKİ Kuraları İptal Edildi…

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com