Yerel

Ücretsiz Dershaneden Büyük Başarı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz dershane projesinde eğitim gören ve LYS’ye giren 435 öğrencinin yüzde 90.11’i çeşitli üniversitelerin 4 yıllık lisans ve 2 yıllık ön lisans programlarına yerleşti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Tüm öğretmen ve öğrenci kardeşlerimi bu yüksek başarıdan ötürü tebrik ediyorum” dedi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz dershane projesinde eğitim gören ve LYS’ye giren 435 öğrencinin 392’si üniversitelerin çeşitli üniversitelerin 4 yıllık lisans ve 2 yıllık ön lisans programlarına yerleşti. Büyükşehir Belediyesi’nin “ücretsiz YGS-LYS üniversiteye hazırlık projesi” kapsamında 26 öğretmen tarafından 8 ayrı branşta gerçekleştirilen eğitim sonucunda 435 öğrenci Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavını başarıyla geçerek Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) katılmaya hak kazandı. LYS’nin ardından tercihlerini yapan öğrencilerden 197’si çeşitli üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına, 195’i ise 2 yıllık ön lisans programlarına yerleştirildi.

LYS’YE GİRENLERİN YÜZDE 90’I ÜNİVERSİTELİ OLDU
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz dershane uygulamasından faydalanan ve LYS’ye giren öğrencilerin yüzde 90’ının üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleştiğini ifade ederken, “Elde ettikleri bu yüksek başarıdan ötürü tüm öğrencilerimizi ve fedakâr öğretmenlerimizi kutluyorum. LYS’ye giren öğrencilerimizin yüzde 90’nın üniversiteye yerleşmiş olması bizler için büyük bir mutluluktur. Üniversiteye yerleşmemiş olan yüzde 10’luk kısımda tercih yapması durumunda 4 ya da 2 yıllık bölümleri kazanabilecek olan fakat daha iyi bölümleri istediği için bu yıl tercih yapmayan öğrenci kardeşlerim de var. Ayrıca üniversiteye yerleşmemiş olan kardeşlerimin birçoğu da yeniden tercih yapmak için ek yerleştirme tarihlerini beklemektedir. Ek yerleştirmelerin sonuçlanmasıyla yüzde 90’lık üniversiteye yerleşme oranı daha da yukarılara çıkacaktır. Elde ettikleri bu yüksek başarı için bir kez daha öğrenci ve öğretmen kardeşlerim ile bu projeye emek veren mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞVURULAR 28 AĞUSTOS’TA SONA ERİYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz dershane uygulamasını 2015-2016 eğitim-öğretim yılında da devam ettireceğini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “2015-2016 eğitim-öğretim yılında ücretsiz dershane uygulamamızdan yararlanmak isteyen kardeşlerimiz için başvurular 20 Temmuz’da başladı ve 28 Ağustos’ta sona erecek. Liseden mezun durumda olan öğrencilerimizin katılacağı bu projemizin sonunda bu yıl elde edilen yüzde 90’lık yerleştirme başarısının da üzerine çıkılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mezun durumda olup ve üniversiteye hazırlanmak isteyen tüm kardeşlerimi ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz bu hizmetten faydalanmaya davet ediyorum.”

İlgili Haberler

Protokol Boş Caddeleri Selamladı…

İstanbul Temsilcisi

Çimentoya Hayır Mitingi…

Eren Bülbül ve Başçavuş Gedik’in isimleri tünellere verildi

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com