Yerel

Vatandaş şikayet etti, cami durdu

Trabzon Çamlık Huzurevi’nin karşısında bulunan Çamlık Altı Camii inşaatı, caminin karşısında bulunan İpekevler Sitesi’nde oturan Akile Yavuz, Orhan Şimşek ve Mehmet Şükrü Okuyan’ın Trabzon İdare Mahkemesi’ne ‘imara aykırı’ iddiasıyla açtığı dava sonucu durdu.

Dönemin Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nun iki sene önce Çamlık Altı Camii’nin yıkılarak yenisinin yapılabilmesi için verdiği ruhsat, şikayet üzerine Trabzon İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. İpekevler sitesinde oturan Akile Yavuz, Orhan Şimşek ve Mehmet Şükrü Okuyan, oturdukları binanın hemen önünde cami inşaatı yapıldığını ifade ederek, “Camii Yaptırma Derneği burada bulunan camiyi yıkarak eklentiler ile yeni camii yaptırmaya başlamıştır” dediler.
Caminin boyutlarının ‘imar planı yapılması ve değişikliklerine ait esaslara dair yönetmeliğin’ kıstaslarına aykırı olduğunu iddia eden Yavuz, Şimşek ve Okuyan, “Mevcut camii yıkılmasıydı buna kimsenin itirazı yoktu. Ancak bu cami yıkıldıktan sonra yerine yeni eklentiler ile ve bize ait binanın önü kapatılacak şekilde ve yaklaşma mesafelerine riayet etmeksizin yapılacak yeni binaya yönetmelik esaslarına aykırı olarak ruhsat verilmesi açıkça hukuka aykırıdır” diye konuştular.
Binalarına ait dairelerin önü kapandığı ve yaklaşma mesafelerine riayet edilmediği için dava açmak zorunda kaldıklarını ifade eden Yavuz, Şimşek ve Okuyan, “Bu alana yapılan inşaatın bodrum katının tabliyesi döküldükten bir hafta sonra yaklaşma mesafesine riayet edilmeyeceğini öğrendik. Bu nedenle dava açtık. Biz cami yapılmasına karşı değiliz. Yaklaşma mesafelerine uygun olarak camii yapılsaydı buna itiraz etmezdik” ifadelerine yer verdiler.

İlgili Haberler

Büyükşehir yeni yıla kar mücadelesi ile girdi

Trafik Kazası: 3 Yaralı

Düzköy Temsilcisi

Ali Osman Ulusoy için anma töreni düzenlendi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com