Sağlık

Kivinin Faydaları

Tayvan Tıp Okulu tarafından yapılan bir araştırma kivinin bağırsak hareketlerini düzenlediğini ve sindirimi kolaylaştırdığını göstermiştir. Uzmanlar hazımsızlıktan şikayetçi olan kişilerde 4 hafta kivi tüketiminin ardından sorunlarında % 45 oranında azalma tespit etmiştir.

Kivi aynı zamanda lif açısından da çok zengindir. 100 gram muzda 1.6 gram bulunan lif, kivide 3.4 gramdır. Bu sayede bağırsaklardaki iyi bakterilerin artmasına yardımcı olur.

Kivi, kolesterolü düşürür ve kalp rahatsızlıkları riskini ciddi ölçüde azaltır.

Bristol Üniversite tarafından yapılan bir araştırma da lif açısından zengin olan kivinin kolon kanserini önlemede başarılı olduğunu göstermektedir.

Araştırmacılara göre bu lifler tarafından üretilen bir çeşit asit kansere sebep olan genlerin aktif hale gelmesini engellemektedir.

Yapılan araştırmalar kivinin uyku kalitesini arttırdığını göstermektedir. Yüksek miktarda kalsiyum içerdiği için uyumadan bir saat önce yenilen bir adet kivi daha rahat bir uyku çekmenizi de sağlar.

Aynı zamanda ruh halinizi de canlandırmaya yardımcı olur.

Kanı sulandıran yapısıyla kivi, bu özelliği nedeniyle doğal bir aspirin olarak bilinir. Yani günde 1 aspirin içmek yerine bir adet kivi tüketmek çok daha sağlıklıdır. Çok fazla sayıda aspirin almak önerilmemektedir. Nitekim bağırsak duvarına zarar verebilir. Günde bir adet kivi, mide ağrısı, bulantısı ve kanama gibi ilacın yan etkilerini uzak tutmaya yetecektir.

Kulak enfeksiyonlarından korunmak için de günde bir adet kivi yenilmesi önerilmektedir.

İlgili Haberler

Eczaneden Reçetesiz İlaç Alınamayacak!!!

Düzköy Temsilcisi

Kansere Birebir!!!

İstanbul Temsilcisi

Test Şartı Geliyor

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com