Gündem

Kasadaki Fiyata Dikkat!!!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “100 TL’lik alışveriş yaptıysan yağ, deterjan, sucuk 5 TL” dönemi başladığını vurgulayarak, tüketicilere kasada promosyona kaşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Etiketlerde yazılar küçük olunca ucuz diye alınan malın fiyatının kasada üçe katlandığına dikkat çeken Palandöken, etiket standartlarına uyulması gerektiğinin altını çizdi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, sokak aralarına kadar girerek her yeri kaplayan hiper ve süper marketlerin şimdi de kasada promosyonlarla insanlara ihtiyacı olmayan malları almaya özendirdiğini vurguladı. Tuzak ürünlerle alışverişe zorlanan vatandaşın şimdi de kasada yapılan promosyonlarla boğuştuğunu belirten Palandöken, “Şu kadar limiti geçtiniz çay alırsanız yüzde 50 indirimli” denilerek ödeme telaşı içindeki vatandaşa çoğu zaman yanlış kararlar verdirilerek, hiç ihtiyacı olmayan ürünleri almasının sağlandığını vurguladı.

“ETİKETLERE DİKKAT”

Alış verişini bitiren vatandaşın kasaya geldiğinde sepetlerde fiyatları düşürülmüş pek çok ürün görerek aldığını ama kasada hesabın şaştığını belirten Palandöken şunları kaydetti:

“Sepetten 5 TL’ye aldığı ürünün kasada 15 TL olduğunu gören dikkatli tüketici kasiyere neden fiyatın arttığı sorduğunda aldığı cevap -efendim eğer 250 TL’lik alışveriş yaparsanız indirimli fiyattan yararlanıyorsunuz- cevabı almaktadır. Etikete baktığınızda ise alt tarafta küçük harflerle 250 TL alışverişlerde geçerlidir ibaresini görürsünüz. Dikkatli değilseniz eğer ucuz diye aldığınız ürün size pahalıya patlayacaktır. Yetkililerimiz marketlerin etiketlerini kontrol etmeliler. Aldatıcı etiketler kaldırılmalı.”

“FİŞTEKİ FİYATLAR TAKİP EDİLMELİ”

Yapılan alışverişlerde fiş ve raf fiyatlarının da iyi takip edilerek mutlaka karşılaştırma yapılmasının gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Fiş almaktan ve fiyatları kontrol etmekten vazgeçmeyelim” çağrısında bulundu. Büyük marketlerden çok miktarda yapılan alış verişin sonrasında ödeme yaparken raf fiyatı ile kasadaki fiyatın aynı olup olmadığını fişten kontrol edilmesini isteyen Palandöken, raftaki promosyonlu fiyatların bazen kasada geçerli olmadığı yönünde son günlerde artan şikayetler bulunduğunu bildirdi. Palandöken, “Bilinçli tüketici olarak düşük olan promosyonlu fiyatın kasada da geçerli olacağını vatandaşımıza hatırlatmak isterim” dedi.

“AŞIRI BÜYÜME YABANCI SERMAYENİN İŞTAHINI KABARTIYOR”

Türkiye’de 10’dan fazla şubesi olan zincir marketlerin geçen Temmuz ayından bu yana iki bin 858 şube daha açarak 15 bin 329 sayısına ulaştıklarını ifade eden Palandöken açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bir yıl içinde yüzde 23 büyüyen zincir marketlerde ilk beş firma 9 bin 494 şubesiyle tüm marketlerin yüzde 63’ünü oluşturmaktadırlar. Kuralsızlık nedeniyle, firmaların aşırı büyümesine ve yabancı fonların desteği ile pazarın büyük bir kısmının yabancı sermayenin eline geçmesine sebep olmaktadır. 250 milyar dolarlık perakende piyasasının acilen kuralları konmalıdır.”

İlgili Haberler

Açığa alındı intihar etti

Düzköy Temsilcisi

Bakanlık açıkladı! Yıkmaya başladık

İstanbul Temsilcisi

Kılıçdaroğlu’ndan Açıklama

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com