GenelGündem

Karadeniz’de Doğalgaz Umudu…

Uluslararası dev şirketlerle yapılan petrol sondajlarının ardından, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Istranca’da derin deniz sondajında 3 bin 600 metrede doğalgaza ulaştı. Petrol ve doğalgazda neredeyse tamamen ithalatçı konumda olan Türkiye’de son dönemde yapılan çalışmalar umutları artırdı.

Sabah’ın haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, “Bulana kadar sabırla aramaya devam edeceğiz” dediği denizlerdeki petrol çalışmalarında önemli aşama kaydedildi. TPAO Karadeniz’de başlattığı petrol arama hamlesinde ilk somut sonuca ulaştı. Uluslararası dev şirketlerle yapılan sondajların ardından, TPAO Istranca’da 3 bin 600 metrede doğalgaza ulaştı. Doğalgaz yakılarak sondaj kuyusunda rezerv varlığı kesinleştirdi.

Bu keşif Karadeniz petrol çalışmalarında somut ve büyük bir adım olarak nitelendiriliyor. Istranca’da gaz keşfinin ardından rezerv çalışması yapılmaya başlanacak. 6 ile 12 ay arasında çalışmaların süreceğini belirten yetkililer, “Artık kuyunun nihai üretilebilir rezervi ortaya çıkacak. Ondan sonra kesin rezervler üzerine konuşulacak. Bölgede yeni sondajlar yapılacak” değerlendirmesi yaptı.

İlgili Haberler

Key Ödemeleri Listesi Açıklandı…

İstanbul Temsilcisi

Bolu Dağı’nda Trafik Kazası

Düzköy Temsilcisi

EFSANE VEFAT ETTİ

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com