Spor

Karadeniz Kaplanı Kükredi!

Trabzonspor 1-0 Beşiktaş

Süper Lig’de oynadığı son 2 maçı kaybeden Trabzonspor, Fener’den sonra Beşiktaş’ı da ‘a boynu bükük göndererek büyük maçlardaki farkını bir kez daha ortaya koydu.

Trabzonspor  maçlarda büyük rakiplere karşı çok farklı… Ligin 2. haftasında Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek hesabı açan Bordo-Mavililer, bir başka İstanbul büyüğü Beşiktaş’ı da sahasında mağlup etti: 1-0

Oldukça hızlı başlayan maçın  25 dakikası iki kalede de tehlikeli pozisyonlar yaşandı. Hücum oyuncularının fırsatlardan yararlanamadığı bu bölümden sonra oyunun temposu yavaşladı. İki tarafın da golü düşünerek ortaya güzel bir oyun sunmasına rağmen ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarının neredeyse başında ise Trabzonspor’un golü geldi. Yapılan ortada Giray’ın cezası, Glowacki’nin sakatlığı nedeniyle oynamamasından dolayı bu maçta forma giyen genç Mustafa Yumlu, Ernst’in üzerinde kafayı vurdu ve sahibi ekibi öne geçirdi. Dakikalar ilerledikçe Beşiktaş, Quaresma’nın eksikliğini daha fazla hissetmeye başladı. Maçın bu dakikalarında daha diri olan Trabzonspor, Ernst ve Guti’nin oyundan çıkmasıyla daha baskın çıkan taraf oldu. Önemli pozisyonlardan yararlanamayan Trabzonspor, maçın son dakikalarında ise kabusun eşiğinden döndü. Beşiktaş’ın tüm gücüyle saldırmasıyla arka arkaya önemli pozisyonları kalesinde gören Bordo-Mavili ekip, rakibine sevinme şansı vermedi.

Maçın son dakikasında ise yaşanan gerginlik damgasını vurdu. Teofilo’nun İbrahim Toraman’a tokat atması sonrası saha bir anda karıştı. Guti ve Ernst’in de saha kenarına kadar geldiği gerginliğin dinmesinin ardından maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu, Teofilo’ya ikinci sarı kartını gösterdi ve oyun dışı bıraktı.

Trabzonspor bu galibiyetle 14 puana yükseldi ve 2. sıraya yerleşti. Beşiktaş ise 13 puanda kaldı ve 5. sıraya düştü.

TRABZONSPOR:Onur, Serkan, Mustafa, Egemen, Cale, Selçuk, Colman, Burak, Engin, Yattara, Teofilo

BEŞİKTAŞ: Hakan, Hilbert, Zapotocny, İ.Toraman, İsmail, M.Aurelio, Ernst, Guti, Holosko, Tabata, Nobre

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki karşılaşmaya taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nı tamamen dolduran bordo-mavili taraftarların yanı sıra siyah-beyazlı taraftarlar da statta kendilerine ayrılan yeri doldurarak takımlarını destekledi.

Trabzonspor’da ligin 2. haftasındaki Fenerbahçe maçında sakatlanan Polonyalı oyuncu Glowacki’nin sakatlığının geçmesine rağmen riske edilmeyecek olması nedeniyle savunmada ilk 6 hafta boyunca kadroya giremeyen genç oyuncu Mustafa Yumlu ilk kez ilk 11’de yer aldı. Teknik direktör Şenol Güneş, Umut Bulut, Jaja ve Alanzinho’yu ise yedek soyundurdu.

Beşiktaş’ta ise Rapid Wien maçında sakatlanan ve yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Quaresma’nın yanı sıra, tedavileri süren Fatih Tekke, Ekrem Dağ ve Erhan Güven kadroda yer almadı.
Daha önce, sol uyluğunda darbeye bağlı kanama olan Bobo’nun maça yetiştirilmeye çalışıldığının belirtilmesi ve Trabzon’a getirilmesine karşın bu futbolcu da kadroda yer almadı.

Siyah-beyazlı takımda Yusuf Şimşek ise bu sezon ilk kez kadroda yer aldı ve yedek soyundu.

61.Dakika Gösterisi:

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xf214e_trabzonspor-beyiktay-61-dakka_sport[/dailymotion]

İlgili Haberler

1461’de Kupa Mesaisi

Düzköy Temsilcisi

29 Aralık’ta Topbaşı Yapılacak…

Düzköy Temsilcisi

Trabzon Antep’e Patladı!…

Trabzon Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com