İlçemiz

Düzköy'ün Haritası Değişiyor!

Yerlice Köyü’nün Düzköy’e bağlanması haritaları değiştirecek.

Yıllardır süre gelen Yerlice Köyü halkının sorunu çözülmek üzere, yapılacak referandumla Maçka’dan ayrılıp Düzköy’e bağlanmak isteyen Yerlice Köyü halkının istekleri gerçekleşmek üzere.

Yerlice Köyü halkı yıllardır Düzköy’e bağlanmak istiyor. Çeşitli nedenlerden dolayı bugüne kadar gerçekleşmeyen bu durum eğer bir aksilik olmazsa yakın bir zaman içinde gerçekleşecek. Böylece Düzköy’ün sınırları genişlemiş olacak.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız kişiler “1915’li yıllarda Yerlice Köyü’nde yaşayan dedelerinin Düzköy Yeni Mahalle’de arazi alarak buraya yerleştiklerini ve bu zamana kadar köy olarak kullandıkları Yerlice’yi, yayla olarak kullanmaya başlamış ve yayla mevsimi dışında kalan zamanlarda Düzköy Yeni Mahalle civarında ikamet ettiklerini söylediler. Resmi olarak Maçka’ya bağlı olmalarına rağmen bütün işlerini Düzköy’de gerçekleştirdiklerini ifade eden köy halkı, Düzköy’de yaşadıkları halde nüfus cüzdanlarında Maçka yazdığını, aslında Maçka ile herhangi bir bağlantılarının olmadığını belirttiler.”

Zaman içinde Düzköy’e bağlanmak için çeşitli girişimlerde bulunan köylüler bunlardan bugüne kadar bir sonuç alamamışlar. Son yerel seçimlerden sonra tekrar alevlenen konu şu sıralarda bir çözüme kavuşmak üzere. Yapılacak referandumla eğer bir aksilik yaşanmazsa Yerlice Köyü Düzköy’e bağlanacak. Yerlice Köyü halkının da sıkıntısı çözülmüş olacak.

Köyün adı eski adı olan “Yeri” sözcüğünden gelmektedir. Köyün tarihinde önemli yer tutan Raşi Muharebeleri burada gerçekleşmiştir. Raşi Muharebesi 1.Dünya savaşında Rus işgali sırasında köyü korumaya çalışan köylü tarafından gerçekleştirilmiştir. Şu anda da halen aynı ismini koruyan Raşi Tepesi Rusların İşgali altındayken, burayı ele geçirip Rus’ları bertaraf etmek amacıyla baskın düzenlemeyi planlamışlar. Bu planı düzenleyenler arasında köy halkından Ali Osman Çavuş ve Ramis Çavuş ta bulunmaktaydı. Bu iki kahramanda Karbuzoğlu ailesine mensuptur. Planlanan baskın daha önceden Ruslar tarafından öğrenilince Türk askerleri bu mevzide kırılmıştır ve büyük sayıda şehit verilmiştir. Bu şehitlerin bir bölümünün mezarı onarımdan geçirilerek ziyarete açılmıştır. Raşi mevziğinde halen daha siper alanları varlığını korumaktadır. Bu bölgeye gelen insanların ziyaretine açıktır. Günışığına çıkmamış çok sayıda şehit mezarı ve o savaş günlerini anlatan mermi ve silahlar halen daha toprak altında olduğu sanılmaktadır. Anlatılanlara göre kazılan siper alanlarında mermi kovanlarını bu gün bile bulmak mümkündür.

İlgili Haberler

TÜBİTAK fuarları devam ediyor

Düzköy Temsilcisi

Maganda Terörü Can Aldı!!!

Düzköy Temsilcisi

İhale Sonuçlandı

Şenol Akpınar

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com