Yerel

Çakma kurs mağdur etti

Trabzon’da faaliyet gösteren özel bir bilgisayar ve sürücü kursu, “Tıbbi Sekreterlik ve Bilgisayar” adı altında açtığı kursa 40 kadar kişi kaydetti. Kursiyerlerden tıbbi sekreterlik için 550 lira, bilgisayar kursu için ise 400 lira ücret alındı. 3 ay süren kurs sonunda ortaya inanılmaz bir olay çıktı.

Parasını ve zamanını sertifika almak için harcayan kursiyerler Milli Eğitim onaylamayınca sertifikanın gerçek olmadığını anladı. Yapılan araştırma sonucunda işletmenin Milli Eğitim’den gerekli onayı olmadan kurs düzenlediği ve haksız kazanç elde ettiği öğrenildi.

Çakma kurs olayı hem kursiyerler hem valilik tarafından savcılığa intikal ettirildi. İşletme sahibi M.A. “Milli Eğitim’e başvurduk ancak program onayı alamadık. Onayın çıkacağını düşünerek kayıt yaptık” derken Kurs Müdiresi F.B. ise, “İzin olayının ve resmi prosedürün halledildiğini sanıyordum” dedi.

Trabzon’da özel bir kursu başarıyla tamamlayan 40’a yakın kursiyere verilen diploma sahte çıktı Bazılarına ise hiç sertifika verilmedi. Dolandırıldıklarını anlayan kursiyerler. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundular. Yapılan araştırma sonucunda Kursun izinsiz olduğu ortaya çıktı. Trabzon’da faaliyet gösteren özel bir kurs “tıbbı sekreterlik” ve “bilgisayar” adı altında kursu açtı. Meslek sahibi olmak isteyen yaklaşık 40 kadar kişi bu kurslara yazıldı. Tıbbı sekreterliğe devam eden kursiyerlerden 550 lira, bilgisayar kursuna devam eden kursiyerlerden ise 400 lira ücret alındı. Yaklaşık 3 ay devam eden kurs sonunda, bazı kursiyerlere sertifika verilirken bazılarına hiç verilmedi. Kurs yetkililerinin oyalamaları karşısında tedirgin olan kursiyerler çareyi Adliyeye giderek cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmakta buldu. Yapılan araştırma sonucunda verilen diplomaların sahte, kursun ise yasal olmadığı ortaya çıktı.

MÜFETTİŞLER İNCELEDİ
Düzenlenen Tıbbı Sekreterlik kursuna katılan Neslihan Gören ve Selenay Çete isimli iki kursiyer, Cumhuriyet savcılığına verdikleri şikayet dilekçesi sonucu ortaya çıkan kurs skandalına Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma açtı. Yapılan araştırma sonucunda faaliyet gösteren kursun açtığı ‘Bilgisayar ve Tıbbı Sekreterlik’ kursunun Milli Eğitim müdürlüğünden gerekli onayı almadığı hiçbir resmiyeti sıfatı bulunmadığı kurs düzenleyerek yasal olmayan bir şekilde haksız kazanc elde edildiğini belirledler.

SAHTE DİPLOMA VERDİLER
Meslek sahibi olmak için açılan kursa gittiğini belirten Neslihan Gönen adlı kursiyer, 4 aylık bir eğitimden sonra aldığı diplomanın sahte çıktığını belirterek,”Kurs Müdiresi F.B ile görüştüm. Kursun Milli eğitim Bakanlığıyla anlaşması olduğunu ve resmi bir kurum olduğunu söyleyerek beni ikna etti. Kursu bitirdikten sonra bizi işe yerleştireceklerini taahhüt ettiler.Ben de kursa kayıt yaptırdım. Bana verilen diplomanın sonradan sahte olduğunu öğrendim. Davacıyım” dedi. Kurs tarafından dolandırıldığını iddia eden diğer kursiyerlerden Selenay Çete ise,”550 lira ücret ödeyerek hem tıbbı sekreterlik kursuna, hem de bilgisayar kursuna devam ettim. Kurs bitiminden sonra bana sertifika vermediler. Bunun üzerine Cumhuriyet savcılığına başvurdum” dedi.

HABERDAR DEĞİLİM
Kursiyerler tarafından dolandırıcılıkla suçlanan kurs müdiresi F. B, “Benim resmi yazışmalardan izin alınıp alınmadığından hiç haberim yoktu. Kurs sahibinin resmi prosüdürü hallettiğini sanıyordum.” derken Kurs sahibi M. A. ise “Milli Eğitimden sertifika almak şartıyla kurslar düzenlemekteyiz. Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğüne Tıbbi Sekreterlik program ilavesi için başvuruda bulunduk, ancak program onayını alamadık. En kısa zamanda kurs onayının çıkacağını düşündüğümden tıbbi sekreterlik kursuna kayıtları yaptık. Sertifika veremediğimiz öğrencilerimizin yeniden kursa davet ettik almış olduğumuz ücretler karşılığında yeniden bu öğrencilerimizi kursa alıp sertifikalarını vereceğiz” dedi.
Yaşanan gelişmeler üzerine kurs sahibi M. A ile Müdür F. B, hakkında Cumhuriyet Savcısı ‘Dolandırıcılık’ suçundan haklarında dava açtı.

İlgili Haberler

11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali…

Düzköy Temsilcisi

TRAFİK KAZASI : YARALILAR VAR

Düzköy Temsilcisi

Aynı yerde yine kaza : 1 ölü

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com