Sağlık

Bu Ürünlerde Son Kullanma Tarihi Kalkıyor

Makarna, kahve ve çaylarda bulunan son kullanma tarihi kalkıyor. Amaç israfın önüne geçebilmek.

Bir araya gelecek Avrupa Birliği Tarım Bakanları konuyu masaya yatıracak. Makarna, kahve ve çaylarda tarihin kalkacağı belirtiliyor.  Bir Avrupa vatandaşı yılda 179 kilogram gıdayı çöpe atıyor. Toplamda bu şekilde 89 milyon ton gıda çöpü oluşuyor. Araştırmalara göre, çöpe atılan gıdaların beşte biri paketleri henüz açılmadan çöpe gidiyor. Bunun en büyük nedeni ise ‘son kullanma tarihi’. Söz konusu gıdanın artık tüketilemez olduğunu düşünen halk bunları çöpe atıyor.

Bir başka istatistiğe göre ise AB’de 79 milyon kişi açlık sınırında yaşıyor bunların 16 milyonu ise yardım kuruluşlarına bağlı bulunuyor.

Bu gerçekten hareket eden Avrupa Birliği Tarım Bakanları, Brüksel’de gıda israfının önüne geçebilmek için alınacak tedbirleri masaya yatıracak. Bakanların gündeminde özellikle bazı gıda ürünlerinde bulunan ‘son kullanma tarihlerinin’ kaldırılması ve böylelikle gıdaların çöpe gitmekten kurtulması yer alıyor. İsveçli ve Hollandalı politikacılar tarafından gündeme getirilen konuda yapılacak görüşmelerin ne zaman neticeye bağlanacağı ise henüz bilinmiyor.

İlgili Haberler

Prostat Kanserine Önlem Alın…

Düzköy Temsilcisi

Kanserden Değil İlaç Bulamadıklarından Ölüyorlar!!!

Düzköy Temsilcisi

Özel Hastanelere Yeni Düzenleme

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com