Sağlık

Tiryakilere Ücretsiz İlaç…

Sigarayı bırakmak isteyen tiryakilerin kullanması gereken ilaçlar SGK kapsamına alınıyor.

Daha önce polikliniklere başvuranlara yazılan ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak verilirken, uygulamada sıkıntılar yaşanıyordu. Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) görüşmesinde bağımlıların kullanacağı tüm ilaçların SGK tarafından ödeme listesine alınmasına karar verildi. Böylece polikliniklere başvuran tiryakilerin tedavi hizmetlerinin ardından alması gereken ilaçların geri ödemesi sağlanacak.

BAKANLIK KARŞILIYORDU
Türkiye genelinde yer alan 402 sigara bırakma polikliniğine başvuran tiryakilerin tedavi süreçleri ve tedavi sonrası kullandığı ilaçlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmıyor, Sağlık Bakanlığı kendi bütçesinden ödeme yapıyordu. Ancak bu sistemde yaşanan sıkıntılar Bakanlık ve SGK’yı harekete geçirdi. Yapılan görüşmelerin ardından polikliniklerde tedavi gören hastaların ilaçlarının SGK tarafından karşılanması kararı alındı.

YENİ İLAÇLAR GETİRİLECEK
Şu an polikliniklerde yurtdışından getirilen Champix ve Zyban isimli ilaçlar kullanılıyor. İlaçların ücretsiz dağıtılmasının, sigarayı bırakmak isteyenlerin sayısını ciddi oranda artıracağını öngören SGK yetkilileri, ücretsiz verilen ilaçların hızla tükenme aşamasına geldiği için böyle bir karar alındığını söyledi. Kalan ilaçların ancak tedavisi devam eden hastalara verilebildiğini belirten yetkililer SGK sistemi ile birlikte yeni ilaçların da Türkiye’ye getirilmesinin önünün açılacağını bildirdi.

325 bin müracaat, 250 bin kutu ilaç

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2012 yılı içerisinde 325 bin 134 kişi sigarayı bırakmak için polikliniklere müracaat etti. 2013 yılı ilk 5 ayında ise müracaat sayısı 135 bin 582 olarak gerçekleşti. Polikliniklere başvuran ve yapılan tetkikler sonucu ilaç kullanması gereken sigara bağımlılarına 250 bin ilaç satıldı. İlk etapta bu ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından karşılandı.

 Habertürk

İlgili Haberler

Şeker Ölçüm Çubuğu Karmaşası!!!

Ramazanda Az Susamak İçin…

İstanbul Temsilcisi

Unutuldu mu, Altın Çilek?

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com