Sağlık

Kedi Bakımı Hakkında 5 İpucu

Kediler, enerjileriyle hayranlık uyandıran canlılardır. Doğadaki yaşama kolayca ayak uydurur, kişisel bakımını yapar, yiyecek konusunda sıkıntı çıkarmaz, sahiplenildiğinde kısa sürede yeni evine uyum sağlar. Son derece uyumlu bu evcil hayvan için atlanmaması gereken bazı sorumluluklar vardır. Temizlik, eğitim ve pire konusu bu sorumlulukların başında gelir.

Evde yaşayan kediler için sağlık, hijyenik eğitim ve benzeri konular için oldukça kullanışlı yöntemler vardır. Bu bilgiler kedilerin evcil yaşamını daha kolay, daha sistemli hale getirir.

Tırnak kesimi

Kedilerin tırnakları çok çabuk uzar. Uzayan tırnaklar evdeki koltuk döşemelerini, kedinin kendi yatağını yırtar, kediyle temas halinde olan kişilerin yüzünce ve kollarında çizikler oluşmasına sebep olur. Doğadaki kediler tırnaklarını ağaçlara sürterek törpüleyebilir ancak evcil kedilerin böyle bir imkanı yoktur. Bu nedenle bir tırnak makası ile kedinin tırnakları kesilmeli ya da veteriner hekimden yardım alınmalıdır.

Pire tasmasıyla pireleri uzaklaştırın

Kedilerin en büyük sağlık problemlerinden biri parazitler ve pirelerdir. Pire spreyleri ile düzenli bakım sonucunda çözüm sağlanabilse de en pratik yolu pire tasması takmaktır. Pirelenen kediniz için veteriner yardımı alabilirsiniz.

Huysuzlanan kedilerin tüylerini tarayın

Huysuzlanan, gergin bir şekilde dolaşan kedileri rahatlatmanın, psikolojik olarak sakinleştirmenin en kestirme yolu kediye masaj yapmaktır. Kedinin tüylerine uygun bir kedi fırçasıyla, hem kedinin rutin bakımı yapılmış olur hem de kedi sakinleşerek huzur bulur. Kedinin tüy yapısına uygun bir kedi tarağı ya da fırçası alınmalıdır.

Haftada bir kez diş temizliği yapın

Kediler dillerinin yardımıyla dişlerinin iç tarafını temizleyebiliyor olsa da dış tarafında tartar ve diş taşı oluşabiliyor. Bu durumun önüne geçmek için haftada bir gün dişleri fırçalanmalıdır. Pembe diş etleri, beyaz dişler sağlıklı bir kedide olması gerekendir. Uzun vadede sağlıklı bir diş sağlığı için sert kemik tarzı oyuncaklar verilerek kedilerin oynanması sağlanabilir. Bu hem kedi için oyuncak hem de dişlerinde diş taşı oluşumunu engelleyecek küçük bir fırça görevi görecektir.

Cezasız bir şekilde eğitin

Kedilerin eğitimi esnasında yapılması istenen şey yapılmıyor veya yapmayı reddediyor ise karşılık olarak ceza verilmemelidir. Anlayacağı şekilde farklı şekillerde yeniden denenmelidir. Yapılması istenmeyen bir şey yaptığında kedilere alternatif sunmak işleri kolaylaştıracaktır. Örneği tırnaklarını törpüleme ihtiyacı hissediyor ve bunu kanepede – yatakta yapıyorsa ve bu durumdan hoşlanılmıyorsa o halde kediye bunu yapabileceği başka bir alan yaratılmalıdır. Tüm kediler için ideal kedi tırmalama tahtasını www.petzimo.com internet sitesinde bulabilirsiniz.

Kediler cezalardan uzak sevgi ile ödüllendirilerek yeni bir düzene alıştırılmalıdır. Sağlığı, kişisel alanı, temizliği, gezi alanı ve evdeki yaşamının kaliteli olması için ipuçlarına uygun bir şekilde hareket edilerek kısa sürede kedili bir yaşam sağlanabilir.

Kediniz için en uygun kedi maması ve  pet shop malzemelerini petzimo.com internet sitesinden satın alabilirsiniz.

İlgili Haberler

Reçeteye de Zam!!!

Numune Hastanesi, Doğum Hastanesi Oldu…

Düzköy Temsilcisi

700 kişi acil serviste

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com