İlçemiz

İlçe Mitingi…


Trabzon’un büyükşehir olması halinde kapanabileceği duyan Düzköy’e bağlı Çayırbağı beldesinde yaşayan vatandaşlar, miting düzenleyerek, beldelerinin ilçe statüsüne alınmasını istedi. Belde meydanında toplanan yaklaşık 2 bin kişi ellerinde ‘7 ilçeden daha büyüğüz, ilçe olmak istiyoruz’, ‘Biz hazırız ya siz’, ‘Vekillerimizden destek bekliyoruz’, ‘6 bin kişinin feryadı’, ‘Kalkınma kırsaldan başlar’, ‘3 ilçe yapılıyor 4 olsa ne olur’, ‘Her şey Çayırbağı için’ ve ‘Çayırbağı için göreve’ yazılı dövizler taşıdı. ‘Mahalle değil ilçe olmak istiyoruz’ şeklinde slogan adan beldeliler kemençe eşliğinde festival havası oluşan belde alanında hep birlikte horon oynadı.

Kurt’tan destek

Belde yaşayanları ilçe olmaları için bir de imza kampanyası başlattı. Horon halkasına yöresel kıyafetleriyle katılan kadınlar, etkinlikte renkli görüntüler oluşturdu. Düzenlenen törene Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt da destek verirken, Çayırbağı Belediye Başkanı Hilmi Köroğlu, Düzköy Bağımsız İl Genel Meclisi Üyesi Azmi Köroğlu ve Çayırbağı Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Derviş Köroğlu da belde sakinleri yalnız bırakmayarak hep birlikte horon tepti.

Trabzon’un en büyük beldesiyiz

Trabzon’un büyükşehir olması halinde beldenin kapanabileceğine dikkati çeken Çayırbağı Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Derviş Köroğlu beldenin nüfusunun 6 bine yaklaştığını ilçe yapılaması gerektiğini savundu. ‘Trabzon’un en büyük beldesiyiz’ diyen Derviş Köroğlu, “Dünya genelinde 23 bin vatandaşımızın Çayırbağı doğumlu olduğu bir gerçektir. Çayırbağı’nın belde statüsünden mahalle statüsüne düşürülmesi içimize sinmemektedir.” dedi.

Mağdur edecektir

İlçe olmayı hak ettiğini kaydeden Çayırbağı Belediye Başkanı Hilmi Köroğlu da, “Belediyemizin kapanması halkımızı tamamen mağdur duruma düşürecektir” dedi. Etkinliğe katılan Düzköy Bağımsız İl Genel Meclisi Üyesi Azmi Köroğlu ise“Çayırbağı’nın ilçe olmasında hiçbir kriter yoktur. Sadece Başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iki dudak arasındadır” dedi.

 

Kaynak: Taka Gazetesi

İlgili Haberler

Raşi Tepesi Şehitlik Projesi Hazır

Düzköy Temsilcisi

Düzköylüler İftarda Buluşuyor…

Düzköy Temsilcisi

Eyüboğlu Geri Dönüyor

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com