İlçemiz

İÇTEN VE SICACIK BİR TOPLUMA DOĞRU

Sorulunca deriz her birimiz; “müslümanım elhamdulillah”.. gerçekten hamde ve şükre medar ne yüce bir makamdır Müslüman olmak, mü’min olmak..

Allah’a, Resulüne, Ahiret gününe ve diğer iman esaslarına inanmak.. ne taş, ne bitki, ne hayvan, ne de başka bir şey değil, insan olmak ayrı bir değer iken, paye iken , Allah bize kendi  varlığının farkında olmayı , İslam beldelerinde dünyaya gelmekle nasip etti.. kendisine imanı, İslam dinine mensup olmayı Hz. Muhammed Mustafa  (s.a.v) ‘ in yolunda olmayı nasip etti..

İslam olmak, Müslüman olmak ne demek?

Mümin olmak ne demek?

Kime teslim olduk?

Kime iman ediyoruz?

İman etmek emin olmaktır.. iman etmek güvenilir olmaktır.. iman etmek dosdoğru olmaya and içmektir..

Müslüman olmak,  Allah’a teslim olmaktır.. Müslüman olmak, Resulünün yolundan gitmeye ahdetmektir.. Müslüman olmak,  “Alllah’ım senin çizdiğin sınırları kabul ettim” demek ve söz vermektir.. sözümüz ne durumda acaba soruyor muyuz nefsimize..

İçten ve dıştan bir kabuldur iman, bir kabuldur İslam..

Değerli dostlar, peki biz neredeyiz.. aynada gördüğümüzle içimizdeki görüntü ne kadar örtüşüyor?

Yolun ortasına  yere dilinin kökündekini  bırakandan, selam verip arkasından konuşandan, dedikodu yapandan, menfaat olmayınca şeker gibi olup menfaat olunca zehir olan bir insana kadar  nice yapılan olumsuz davranışlarımız var ki; bizi biz olmaktan,  bizi gerçek bir mümin olmaktan,  bizi gerçekten Alllah’a teslim olmaktan uzaklaştırıyor.. samimiyetimizi ve içtenliğimizi yok ediyor..

Oysa Müslüman olmak, özüyle sözüyle bir olmaktır.. selam verince onun arkasında sapasağlam durmaktır.. selam vermek benden sana zarar gelmez demektir.. selam vermek karşıdakine hayır dua etmektir.. o halde bunun gereği asla arkadan hançerlememektir..

Müslüman olmak kişisel getirilerden sıyrılıp umumun selametini istemektir..

Samimi olmak kalbi temiz olmakla beraber, güvenilir olmakla beraber belini rabbinin huzurunda günde beş defa bükmektir..

Samimi olmak günde beş defa rabbinin huzurunda alnını yere koyup selam verdikten sonra rabbinin huzurundaymış gibi dikkatle yürümektir..

İçten bir imana.. içten bir kelama.. içten bir selama..

Gönülden gelen bir bakışa.. gönülden gelen bir davranışa.. gönülleri almaya.. gönülleri yaralamamaya.. hep birlikte en güzel yarınlara yol almaya davet ediyorum..

Değerli kardeşlerim her sene Diyanet İşleri Başkanlığımızın öcülüğünde kutlanan  Kutlu Doğum Haftasının arefesinde hepimiz için  içtenlik ve samimiyet diliyorum..

14 Nisan Pazartesi günü Hayri Gür Spor Salonunda Trabzonda akşam 20:00 de Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ’in  katılımıyla gerçekleşecek olan Kutlu Doğum Programına İkinci olarak Düzköy Belediye Kültür Merkezinde 18 Nisan Cuma günü akşam 20:00 de gerçekleştireceğimiz Kutlu Doğum Programına tüm vatandaşlarımızı buradan davet ediyorum.

Allahın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun.

Yılmaz ÖZBAKIR – Düzköy ilçe Müftüsü

İlgili Haberler

Dikkat!!! Su Kesintisi…

Düzköy Temsilcisi

Trafik Kazası: 1 Ölü

Düzköy Temsilcisi

BAL Ligi’nde mücadele başlıyor

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com