İlçemiz

Hocababa Camii Derneği'nden Basın Açıklaması

Akçaabat Devlet Hastanesi’nin yeni yapılan binasına Hocababa’nın isminin verilmesi, Trabzon’da tartışmaya yol açmıştı.

Yerel basında yer alan eleştiriler ve seviyesiz yakıştırmalar sonrasında, Hocababa Camii Derneği’nden yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama şöyle:

Haçkalı Hoca Baba Camii Yaptırma Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği

DÜZKÖY

Trabzon’u son devir meşhur evliyalrından olan ve hakkında en çok menkıbe bulunan Kadiri Tarikatı Şeyhi mutasavvıf ehli ve ilçemiz yaylasında metfun bulunan Haçkalı Hoca Baba’nın Akçaabat’ta yeni yapılan bir hastaneye “Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi” isminin verilmesi ve neden başkalarının isminin verilmediğiyle ilgili günlerdir kamuoyunda ve özellikle yerel basında 22-23.09.2010 tarihinde Trabzon’un Sesi, Kanal 61 ve Kuzey Ekpres internet siteleri ve gazetelerinde gündem olmuş ve Haçkalı Hoca Baba’nın manevi şahsiyetine haksız, seviyesiz ve küçük hesaplar uğruna hiçbir bilgi ve delile dayanmayan; dinden ve diyanetten uzak bir takım iddia ve ithamlarla hakaret, iftira ve aşağılama kampanyası başlatılmıştır.  Bu hakaret tarzı vicdan sahiplerinin başvuracağı bir metot değildir. Bunu anlamak da mümkün değildir. Bu düşmanlık niye? Birazcık iz’an lütfen!

Kaldı ki tüm halkımızın gönlünde taht kurmuş hüsnü kabul görmüş, millete mal olmuş, herkes tarafından sevilen, sayılan ve manevi bir şahsiyet olan Haçkalı Hoca Baba’nın adının yaşatılması ve sahiplenilmesi adına isminin bir hastaneye verilmesi de bizi son derece memnun eder ve onurlandırır.

Bu saldırı ve davranış biçimi bizleri derinden yaralayıp üzdüğü gibi tüm halkımızı da üzmüştür. Bu sebeple ölçüsüz ve orantısız haberleri yapanları şiddetle kınıyor, lanetliyor ve Allah’a havale ediyoruz.

Bu duygularla halkımızın hislerine tercüman olmak üzere, hiç kimsenin dini inanç ve unvanından dolayı aşağılanamayacağını hatırlatır, anılan gazetelerdeki malum yazarları (!) tüm halkımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur!

Haçkalı Hoca Baba Camii

Yaptırma Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği

Yönetim Kurulu Adına

Başkan

Sebahattin ÇARKACI

İlgili Haberler

Protokol Krizi!!!

Düzköy Temsilcisi

Baykan, Başkan Yardımcısı Oldu

İstanbul Temsilcisi

Ot Yüklü Kamyonet Devrildi

Düzköy Temsilcisi

1 yorum

mehmet zafer 30 Eylül 2010 at 13:52

sevgili başkanımıza katılıyorum.hastahaneye haçkalı hoca babanın isminin verilmesi bu kadar tartışmayı gerektirmez.sonuçta hizmet yapılacak olan yer hastahanedir.haçkalı hoca babanın isminin verilmesi büyük sevilen bir zat olduğundan ön görmüşlerdir.azcık saygılı olmaları gerekir

Cevapla

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com