Yerel

Hamsi Deresi’nde çalışmalar aralıksız olarak sürüyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Değirmendere Hamsi Deresi’nde başlanılan kanalizasyon çalışmalarının Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanmasıyla bölgede insan sağlığı için tehdit oluşturan unsurların tamamen ortadan kaldırılacağını söyledi.

Değirmendere’ye bağlanan bir kol olan Hamsi Deresi’nde ortaya çıkan kötü kokuların ve bölgede insan sağlığı açısından oluşan problemlerin giderilmesi için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun talimatıyla başlanılan alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarına aralıksız olarak devam ediliyor. Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) tarafından yürütülmekte olan çalışmalar kapsamında derenin etrafında bulunan binaların kanalizasyon atıklarının toplanması için 400’lük koruga borulardan 780 metrelik hat döşeniyor. Ayrıca kanalizasyon bağlantıları içinde 16 parsel bacası inşa ediliyor. Çalışmaların Ağustos ayı içinde tamamlanması planlanıyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gerçekleştirilmekte olan çalışmayla derenin etrafında bulunan binaların kanalizasyon atıklarının dereye boşaltılmasının önüne geçileceğini ifade ederken, “Vatandaşlarımız bölgede yaşanan sorunu bizlere ilettiklerinde hemen harekete geçtik. TİSKİ gerekli projeyi hazırlayarak ihale etti. Yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasıyla çalışmalara çok hızlı bir şekilde başlandı. Bu ay içinde çalışmaların tamamlanmasıyla Değirmendere Hamsi Deresi’nde insan sağlığı için tehdit oluşturan unsurlar tamamen ortadan kaldırılmış olacak” diye konuştu.

İlgili Haberler

Milletin Meclisi, bu milletin taleplerine elbette kulak verecektir

İstanbul Temsilcisi

Büyükşehir Belediyesi’nin kurslarına yoğun katılım

İstanbul Temsilcisi

Samast'ın Cezası Belli Oldu…

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com