Yerel

Gülümseten Turne Büyük İlgi Gördü.

MS (Multipl Skleroz) hastalığına dikkat çekmek ve MS’li bireylere yol arkadaşlığı yapmak üzere Novartis’in Türkiye MS Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği “GülüMSeten Turne” projesi Samsun’dan sonra Trabzon’da gerçekleşti. Ünlü sanatçılar Dolunay Soysert, Özgür Ozan ve Ferdi Akarnur’un sergilediği eğlenceli skeçlerle renklenen ve uzman görüşlerine yer verilen toplantı, Trabzon halkından büyük ilgi gördü.

MS (Multipl Skleroz) hastalığı konusunda önemli çalışmalar yürüten Novartis, Yol ArkadaşıMSın projesinin ardından Türkiye MS Derneği iş birliği ile yeni bir projeye imza attı. Türkiye’nin 12 farklı şehrinde MS’li bireylere yol arkadaşlığı yaparak onlara en doğru bilgiyi ulaştırmayı amaçlayan “GülüMSeten Turne” projesinin ikinci toplantısı 12 Nisan 2014 tarihinde Trabzon Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Klinik MS Derneği ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Cavit Boz’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda projeye destek veren ünlü sanatçılar Dolunay Soysert, Özgür Ozan ve Ferdi Akarnur yaptıkları skeçlerle hastalık hakkında önemli bilgileri eğlenceli bir yöntemle seyircilere aktardı. MS’li bireylerin yaşadıklarının içten bir bakış açısıyla canlandırıldığı toplantıda Psikolog Serap Duygulu, Sosyal Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç, Fizyoterapist Dr. Anıl Tekeoğlu ve Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli ise kendi uzmanlık alanlarından deneyimlerini paylaştı.

gulumseten-turne4




















Trabzon halkından büyük ilgi gören toplantı kapsamında beslenmeden egzersize, iş hayatından aileye, psikolojiden sosyal haklara kadar yaşamın çok çeşitli alanlarında MS’li bir bireyin karşılaşabileceği pek çok sorun konusunda uzman görüş ve önerileri aktarıldı. MS ile ilgili merak edilen tüm sorular yanıtlandı.
Proje ile ilgili görüşlerini bildiren Prof. Dr. Cavit Boz, “Klinik MS Derneği olarak Trabzon’da Gülümseten Turne’ye ev sahipliği yapmaktan ve projenin bir parçası olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de yaklaşık 40 bin MS’li birey olduğu tahmin ediliyor. Ancak hastalıkla ilgili farkındalık ve bilinç yeterli değil. Bu yüzden MS’li bireylerin yol arkadaşı olduğumuzu göstermek ve hastalıkla ilgili en doğru bilgileri ulaştırmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Gülümseten Turne’nin MS’li bireylerin öğrenirken keyif aldığı bir etkinlik olmasını umuyoruz.” dedi.
Tamamen ücretsiz ve halkın katılımına açık olarak gerçekleştirilen GülüMSeten Turne, bundan sonraki yolculuğuna Bursa, Ankara, İzmir, Kocaeli, İstanbul, Malatya, Elazığ, Hatay, Edirne ve Konya ile devam edecek.

İlgili Haberler

Silahlı Kavga: 1 Ölü!!!

Düzköy Temsilcisi

Helvacı’da Trafik Kazası

Düzköy Temsilcisi

OPET, Forum Trabzon’da Trafik kurallarını öğretecek

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com