Gündem

Genç Ressamların Ustalarla Buluşması…

Ordu I. Kitap Fuarı kapsamında açılan ‘Anadolu’ya Yolculuk’ isimli resim ve fotoğraf sergisi ve sergide eserleri bulunan ünlü sanatçılar Ordu Güzel Sanatlar Lisesi’nin öğrencileriyle buluştu.

“Anadolu’ya Yolculuk Sergisi”nin organizasyon sorumlusu ressam Kamer BATIOĞLU ile Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölüm Başkanı Orhan ZAFER’in ortaklaşa planladığı sergi, inceleme gezisi ve sanatçılarla söyleşi sergi galeri alanında gerçekleştiririldi.

Öğrencilerin eserlere olduğu kadar sergiye katılan biribirinden değerli sanatçılarla sanat dolu sohbeti gelen sanatçılar tarafından memnuniyetle karşılandı. Sergiye katılan Ressam Remzi İren, Leyla Cansız, Rüzgar Fidan, Prof. Basri Erdem, Ramiz Aydın ile fotograf sanatçısı İbrahim Zaman, Canan Yaşar, İbrahim Göksungur ve Abdullah Kırbaş öğrencilere eserleri hakkında bilgi verdi ve kısa söyleşilerde bulunuldu.

Sergiye katılan ressamlardan Ramiz Aydın Güzel Sanatlar Lisesine kendi eserlerini içeren bir albümü imzalayarak “Okul Sanat Kitaplığı”na hediye ettti. Yine Güzel Sanatlar Lisesi Resim öğretmenlerinden Hayriye Elmas Marmara Üniversitesi’nden hocası Prof. Basri Erden buluşması etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Resim Bölüm Başkanı Orhan Zafer sergiyle ilgili olarak; “Böyle kapsamlı bir serginin ilimizde açılmasını sağlayan Ordu Valiliği ve İl Kültür Müdürülüğü’ne, sergide eserleri olup ve bizzat teşrif eden usta sanatçıların geleceğin sanatçıları öğrencilerimize uzunca vakit ayırmasından dolayı sanatçılara ve organizasyonu gerçekleştiren ressam Kamer Batıoğlu’na teşekkür ederim” dedi.

İlçemiz halkından olan Orhan ZAFER hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

www.ordukentgazetesi.com

İlgili Haberler

Sıcaktan bunalanlara iyi haber

İstanbul Temsilcisi

Kılıçdaroğlu saraya gidiyor

Düzköy Temsilcisi

Mısır’da Türk muhabirler gözaltına alındı

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com