Yerel

Engelsiz vatandaşların engelli sınavı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İletişim Fakültesi ortaklığıyla yürütülen “Bir de S’engel” adlı empati etkinliği Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Empati etkinliği kapsamında engelsiz bireylerin engelli bireyleri anlamaları amaçlandı. İki gün süren etkinlik kapsamında kurulan parkuru engelsiz vatandaşların tekerlekli sandalye yardımıyla geçmeleri istendi. Görme engelli bireylerle empati kurabilmek içinse engelsiz vatandaşların göz bandı ile gözleri kapatıldı ve parkuru bastonla tamamlamaları istendi. Parkuru tamamlayan katılımcıların duygu ve düşüncelerini anlamak amacıyla röportaj gerçekleştirildi.

 

“Bir de S’engel” adıyla gerçekleştirilen etkinlik sonucunda engelsiz bireylerin engelli bireylerin yaşadığı ve günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları fark etmeleri ve bu konuda bilinç kazanmaları amaçlandı.

 

Empati ekinliğinde yaşadığı deneyimin ardından duygularını paylaşan Ayşegül Akdağ, “Gözlerim bantla kapalı iken ayaklarımın altındaki yolu dahi hissedemedim. Yol ayaklarımın altından kayıyor sanki. Yanımda birinin olmaması durumunu düşünemiyorum bile. Bilinçlenerek engelli bireylerimize yardımcı olmamız gerekiyor. Engelli vatandaşlarımıza her platformda yardımcı olmak asli görevimizdir” dedi.

 

Katılımcılardan Fuat Semih Osmanoğlu ise, “Bu etkinlikle engelli bireylerimizin hislerini, yaşadıklarını çok daha iyi anlama şansına sahip olduk” diye konuştu.

 

İlgili Haberler

Kongre Tarihi Değişti…

Düzköy Temsilcisi

Işıklar'da Trafik Kazası!!!

İstanbul Temsilcisi

Usulsüz Dinlemeler Yargıya Taşındı

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com