Gündem

Bu Köyde Hiç Kimse Oy Kullanmadı

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyündeki yerel seçimler, 30 Mart’ta kimsenin oy kullanmaması nedeniyle bugüne ertelenmişti. Bugün tekrar yapılan seçime de kimse katılmadı.

Kuşu Köy Olmasın Platformu üyesi Haşim Gürses, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuşu’da bin 502 seçmenin kayıtlı olduğunu ve ancak kimsenin sandığa gitmeyeceğini söyledi.

Kuşu’nun eski Belediye Başkanı Hidayet Gürakan, demokratik haklarını kullandıklarını belirterek Kuşu’nun beldelik hakkını alana kadar ne genel, ne yerel ne de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmayacaklarını dile getirdi. Gürakan, Kuşu’nun 2 binden fazla nüfusa sahip olduğunu belirterek, halkın bu durumu hak etmediğini ileri sürdü. Demokratik yollardan haklarını aramaya devam edeceklerini vurgulayan Şahap Aydoğdu, 62 yıldır belediye olarak hizmet veren beldenin köy yapıldığını hatırlatarak seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

Belediye eski meclis üyesi Veli Gündoğdu ise “Hak etmediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık. Biz devletimize isyankarlık yapmıyoruz. Şimdiki nüfusumuzun 2 binin üzerinde olması nedeniyle belediyemizi geri istiyoruz. Biz muhtar değil belediye başkanımızı seçmek istiyoruz. Bunun için de bugünkü muhtarlık seçimine katılmıyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Hakkari’de çatışma : 2 şehit

Mağdur komutanlar “Acil” koduyla göreve çağırıldı

Düzköy Temsilcisi

Borcu Olanlar İçin Fırsat!!!

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com