Gündem

Ata'nın Emanetini Trabzonlular Taşıdı

19 Mayıs Atatürkü anma gençlik ve spor bayramı dolayısıyla Ata’nın evinden getirilen toprağı Trabzonlu koşucular taşıdı.

Atatürkün doğduğu yer olan Selanik’te Atatürkün evinden getirilen toprak İstanbul Masterleri adlı atletizm kulübu üyeleri tarafından 16 Mayıs’ta Edirne nin İpsala gümrük kapısından alınarak 19 Mayıs sabahı Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Türk bayrağı ile birlikte takdim edildi.

Toplamda 3 gün 52 saat süren koşu İstanbul Masterleri adlı atletizm kulübü üyeleri tarafından gerçekleştirildi, yaş ortalamaları 55 olan kulüp üyeleri gençlik Bayramında gençlere taş çıkartan bir efor sergilerken kulüp üyelerinin çoğunluğunu Trabzon kökenli sporcular oluşturdu.

BORDO MAVİ FORMA İLE KOŞU

Koşunun koordinatörlüğünü derneğin muhasibi olan Trabzonlu hemşehrimiz İbrahim Aydın yaparken koşu heyetinde ise Yalçın Sürmen, Ali Uzunali ve Gürcan Babaoğlu yer aldı. Gençlik spor genel müdürlüğü nün katkılarıyla yapılan koşuda Atletler yol boyunca uğradıkları İl’lerde protokol tarafından karşılanarak Atatürk anıtına saygı duruşunda bulundular. Koşu heyetinde yer alan Metalurji mühendisi Yalçın Sürmene koşu boyunca 9 değişik bordo mavi forma ile koşarak İpsala dan Ankara ya kadar ilgi ile karşılandı.

“Atatürkün emanetini Atatürkün makamı olan Cumhurbaşkanlığına taşımaktan gurur duyduklarını söyleyen kulüp üyeleri böyle güzel bir görevde bulunmanın onur olduğunu” söylediler.

Kaynak:Trabzon Medya Grubu

İlgili Haberler

19 Mayıs Kutlu Olsun

Düzköy Temsilcisi

Bayramınız Kutlu Olsun

Düzköy Temsilcisi

YAŞ’ta İlk Gün 

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com