Yerel

Asım Aykan Kemeraltı Esnafını Ziyaret Etti

Asım Aykan, seçim çalışmaları kapsamında Kemeraltı esnafını ziyaret etti.
Toplumda aday adayı değil; vekil gibi karşılanan Aykan’a adım attığı her yerde ilgide fazla oluyor. Bununda nedeni, eski belediye başkanı ve milletvekiliği dönemlerinden bıraktığı izden olsa gerek, sade gittiği yerlerde; kalabalık ve övgü dolu sözlerle karşılanıyor.
Onun için “Reklama ihtiyacı yok. O, reklamını geçmişte ki hizmetleri ile yapmış” diyenler ise almış başını gidiyor. Hala milletin başkanı ve vekili. Çünkü ziyaret sahalarında bu şekilde ağırlanıp, uğurlanıyor. Sanki Trabzonlu kendi arasında anlaşmışçasına, Aykan’ı bağrına basıyor. Sadece Trabzonlularla da kalsa neyse. Çevre illerin sakinleri ve sivil toplum örgütlerinden tutunda, camiaların tümünden benzeri açıklamalar geliyor.

Aykan’a bugünde ilgi fazlaydı. Kemeraltı esnafı eski başkan ve milletvekillerini bağrına bastı. Usta siyasetçi gününü esnafa ayırdı ama ziyaretlerinin ilkini de efsane teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı’ya yaptı. “Sporun merkezine geldik” diyen Aykan, burada unutulmaz teknik adamın geçmiş yıllara ait fotoğraflarını ilgiyle inceleyip, uzun uzun da sohbet etti.

Tecrübeli siyasetçi daha sonra,”Devletimiz belkemikleridir” dediği esnafı gezdi. Burada her bir esnafla tek tek ilgilenen Aykan’a, ilgide bir o kadar sıcak ve fazlaydı. Deneyimli siyasetçiyi karşılarında gören bir grup esnaf ise Aykan’ı, “Başkanım fazla söze gerek yok. Biz size gönül verdik. Emeğinizi, duruşunuzu ve samimiyetliğinizi sevdik. ‘Biz demek, siz; siz demekte, biz demek’tir. Farkımız yok, olmadı da. İçimizden biri olduğunuzu her zaman hissettirdiniz. Aradığımızda bulduğumuz, derdimizi paylaştığımız arkadaşımız, ağabeyimiz oldunuz. Allah sizden razı olsun” sözleri ile karşılayıp; uğurladı.

Gördüğü ilgi karşısında bir hayli duygulanan Aykan ise gün boyu süren ziyaretlerinde, tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi. Esnafa yönelik turizm vurgusunu yineleyen Aykan, “Arkadaşlar, esnafın güzel günleri gibi; zor zamanları da olur. Trabzon yazın koşan; kışın oturan bir şehir. Şimdi, kışımızı da, yazımız gibi hareketlendireceğiz. Odalarımız ile sık sık bir araya gelerek, projeler üzerinde çalışıyoruz. Evet, memleketimizde bir turizm patlaması var. Bu fırsatı İyi değerlendirmemiz lazım. Bu yıl turizmden 300 milyon dolar kazandık. Hedefimizde, bu rakamı 10 yıl içerisinde 1 milyar dolara çıkartmak var. Biz memleketimizi cazibe merkezi haline getirmek için üzerimize düşeni yapıyoruz ama henüz bitmedi. Daha yapacak olduğumuz işler var fakat sizlere de önemli sorumluluklar düşüyor. Başta, pratikten de olsa yabancı dil öğrenip, canları, malları ve her şeyi ile bizlere emanet turistlerimizi iyi ağırlamalısınız “dedi.

İlgili Haberler

Yaşam Savaşını Kaybetti…

Düzköy Temsilcisi

Cumur’u Unutmadılar

Düzköy Temsilcisi

Trabzonlu cemaat derin bir ‘oh’ çekti

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com