Yerel

Akçaabat’ta Festival Bugün Başlıyor…

 

Akçaabat Belediyesi’nce düzenlenen ve bölgemizin en büyük festivallerinden birisi olan ve uluslararası kimliğe sahip, Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin bu yıl 22. si düzenlenecek.

 

13 – 16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan festival hazırlıkları tamamladı. Festivale yurtdışından; Azerbaycan, Yakutistan, İran, Bulgaristan, Rusya Federasyonu- İnguşetya, Çuvaşistan ile yurtiçinden Ankara, İstanbul, Arhavi yörelerine ait halkoyunları grupları, Akçaabat Folklor Derneği ve yöresel gruplar ile yakın ilçe, belde ve köylerdeki halkoyunları grupları katılacak.

Festival kapsamında voleybol turnuvası, sokak basketbolu, resim, fotoğraf ve karikatür sergileri ile çocuklara yönelik resim yarışması, yelken gösterileri ve yöresel stant etkinlikleri düzenlenecek.

Bugün başlayacak olan festival; yurtiçi ve yurtdışından şehrimize gelen halkoyunları grupları, yöresel gruplar ve halkın katılımı gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ve yayla göçü ile start alıp, sahildeki kemençe, davul-zurna eşliğindeki büyük horon halkası ile devam edecek.

Festivale, Betül DEMİR, Ersan ÖZCAN ve Grup KARMATE’ nin yanı sıra Yahya ALTUN, Ahmet AKYÜZ, İsmail CUMUR, Mehmet YILMAZ, Ragıp ALTUNTAŞ ve Akçaabatlı sanatçıların da yer aldığı Türk Müziği Grubu katılacak.

 

 

İlgili Haberler

Türkistan’a Destek Yürüyüşü

Düzköy Temsilcisi

Yeni Vali Göreve Başlıyor…

Trabzon Temsilcisi

Otobüs ücretleri 4 yıl aradan sonra ilk kez güncellendi

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com