Genelİlçemiz

81 İlde 81 Orman Trabzon’la Tamamlandı…

 

Türkiye İş Bankası, TEMA Vakfı ve Orman Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği 81 ilde 81 Orman kampanyası kapsamında bugün İlçemiz Gürgendağ Mevkii’nde ağaç dikim töreni yapıldı.

Törene Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Düzköy Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, İş Bankası çalışanları, İl Çevre ve Orman Müdürü, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri, Belediye Başkanları, Muhtarlar, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, törende yaptığı konuşmada, “81 İlde 81 Orman” projesinin dikim aşamasını tamamlamış olmaktan dolayı İş Bankası ve Türkiye adına gurur duyduklarını belirterek, “Diktiğimiz 2 milyondan fazla fidanın İş Bankası olarak ülkemize kazandırdığımız en değerli varlıklardan biri olduğunu düşünüyorum. Büyüyüp yetişkin birer ağaç olduklarında çölleşmeye karşı, topraklarımızın kaybına neden olan erozyona karşı, hızla yok olan biyolojik çeşitliliğe karşı, yaşanabilir bir dünya için varlıklarını sürdürecekler” dedi.

Çocuklarda çevre bilinci oluşturmaya özellikle önem verdiklerini ifade eden Özince, “Özellikle çocuklara seslenmek istiyorum. Sizlerin de bu fidanlar gibi büyürken ülkemizin ve dünyanın daha yaşanabilir bir yer olması için çalışan duyarlı, bilinçli bireyler olacağınıza inanıyorum. Doğayı korumak, çevre sorunlarına karşı duyarlı olmak, iyi insan olmanın da ötesinde hayatta kalabilmemiz ve sürdürülebilir bir gelecek için artık seçenek değil, zorunluluktur” dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise İş Bankası’nın topluma ve doğal çevreye karşı sorumluluklarını yerine getirme gayretinde bir kurum olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:  “İş Bankası ormanlarını diğer ormanlardan ayıran en büyük fark bu ormanların bakımlarının dikimleri takip eden 5 yıl boyunca yapılıyor olmasıdır. Bu şu demektir, ormanlarımızdaki kuruyan, tutmayan fidanların yerine yenileri dikilmekte böylece tabeladan ibaret değil ağaçlarla dolu bir orman oluşturulmaktadır. Her yıl aksatılmadan sürdürülen fidan dikimleriyle Türkiye’nin orman varlığına katkıda bulunduk. Projemizi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mız ile Tema Vakfı işbirliğinde yürüttüğümüz için her ilde hangi ağaçların uygun olacağını araştırdık, en doğru dikim için toprağın, iklimin zamanlamasını öğrendik, erozyonla mücadele için teraslama çalışmaları yaptık. Özetle her fidanı tek tek, özenerek diktik. Proje ile 3 bin futbol sahası büyüklüğünde bin 500 hektarlık alana 2 milyon 205 bin fidan dikildi. Dikim aşaması tamamlanan projede fidanların bakımı dikimleri takip eden 5 yıl boyunca sürdürülüyor, kuruyan fidanların yerine yenileri dikiliyor.”

Hayrettin Karaca ise konuşmasında, çocukları ve toprağı çok sevdiğini vurgulayarak, “Gazetelerde, televizyonlarda, ‘yok şurada sel oldu, yok şurada heyelan oldu’ şeklinde haberler yer alıyor. Ama kimse topraktan bahsetmiyor. Ne olur bir kere de topraktan bahsedin. Toprak yoksa hayat da yoktur. Toprağı koruyacağız” dedi.

 

 

 

 

İlgili Haberler

Durmuş Emekli Oldu

Büyükşehir’den en yüksek rakımda iftar

Düzköy Temsilcisi

Acil Kan Aranıyor!!!

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com