Yerel

50 yılın en büyük afeti

TRABZON Valisi Dr. Recep Kızılcık, önceki akşam Of İlçesi’nde başlayan şiddetli yağmur nedeniyle yaşanan afetin son 50 yılın en büyük afeti olduğunu belirterek, “Can kaybı olmadan atlatılmış olması sevindiricidir” dedi. Kızılcık, tedbir için Of-Çaykara-Uzungöl Yolu’nun trafiğe kapatıldığını ve Uzungöl’de tatilcilerin yola çıkmaması için anonslar yapıldığını söyledi. İl Afet Müdürlüğü Ekipleri hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.
Önceki akşam Of İlçesi’nde yaşanan afeti değerlendiren Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Vatandaşların ifadesine göre son 50 yılın en büyük afetlerinden biri olarak değerlendirilen afetin devletimizin almış olduğu önlemler neticesinde can kaybı olmadan atlatılmış olması sevindiricidir” dedi.
Kızılcık, yaptığı yazılı açıklamada, önceki akşam saatlerinde Of ilçesinde başlayan şiddetli yağmur nedeniyle, Of-Çaykara-Uzungöl yolu ile Of’a bağlı Esenköy, Sarıbey, Yemişalan, Sefaköy, Ağaçbaşı, Fındıkoba, Çukurova, Uluağaç, Pınaraltı, Aşağı Kışlacık köyleri başta olmak üzere muhtelif yerlerde yol tahribatları olduğunu, yolların trafiğe kapandığını, bazı yolların da tedbir amaçlı olarak kapatıldığını anımsattı.
Yağmurun başladığı saatlerde şiddetini devamlı arttırması üzerine, çıkması muhtemel olumsuzlukların önlenmesi amacıyla Of-Çaykara-Uzungöl yolu tedbir amaçlı trafiğe kapatıldığını vurgulayan Kızılcık, şöyle devam etti:
“Uzungöl beldesindeki tatilcilerin yola çıkmaması hususunda gerekli uyarılarda bulunulmuş, Of Kaymakamlığı’nda kriz masası oluşturulmuştur. Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Karayolları, İl Özel İdaresi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Tedaş, Sağlık Grup Başkanlığı?nın koordineli çalışması yanında, özel sektörden de iş makineleri temin edilerek yaklaşık 7 saatlik bir çalışma ile saat 24.00 civarında Of-Çaykara-Uzungöl yolu ulaşıma açılmıştır. Bu süre içersinde geçiş izni verilmeyen yolcular, Of’ta mevcut okul pansiyonları ve öğretmen evinde misafir edilmişlerdir. Ayrıca gece boyunca heyelan görülen köylerimizde çalışmalar sabaha kadar devam etmiş, bu kapsamda İkidere köyünde heyelan altında kalan 4 vatandaşımız sağ ve sağlıklı olarak çıkarılarak, hastaneye sevk edilmişlerdir.” İl Özel İdaresi’ne bağlı iş makinelerinin aralıksız olarak çalışmalarına devam ettiğini belirten Kızılcık, şunları vurguladı:
“İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince de hasar tespit çalışmaları yapılmaktadır. Buralarda yaşayan vatandaşların ifadesine göre, son 50 yılın en büyük afetlerinden biri olarak değerlendirilen afetin, devletimizin almış olduğu önlemler neticesinde can kaybı olmadan atlatılmış olması sevindirici. Şu an itibariyle, köylerimizin anayolları açık olup, köy içi yollarında heyelandan doğan olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.”

İlgili Haberler

Akçaabat’ta İki Liste Yarıştı…

Düzköy Temsilcisi

Seçimi Karal Kazandı

Düzköy Temsilcisi

Şehidimiz Var

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com