Yerel

18. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı

Törende katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Atapark Kavşağı düzenlemesi nedeniyle Trabzon Devlet Tiyatroları binasının aynı yerde en güzel şekilde yeniden inşa edileceğini söyledi.

 

Konuşmasında festival için Trabzon’a gelen tüm gruplara ‘hoş geldiniz’ diyen Gümrükçüoğlu özetle şunları kaydetti: “bin yıla varan tarihi olan Trabzon’umuz; sanatın, kültürün, bu yol ile barışın en büyük dünya merkezlerinden birisi olduğunu göstermektedir. Yetiştirdiği sanatçılarla Türkiye’de ayrı bir ismi olan Trabzon’umuza, bu uluslar arası tiyatro festivalimize teşrif etmiş olan ülkelerin kıymetli tiyatro sanatçıları ve heyetleri hoş geldiniz diyorum.

 

Mevcut Devlet Tiyatrosu binamızın Atapark’ta olan yerinde yeniden inşa edilmesi gayreti, isteği ve azmi ile bir çalışma yaptık. Atapark Kavşağı düzenlemesi nedeniyle Devlet Tiyatromuzun aynı yerde yeniden inşa edilmesi için yine bir sanatçı olan mimarımızın çalışması ile Devlet Tiyatroları binamızı proje olarak yerleştirdik. Burada en büyük gayret, Devlet Tiyatroları Genel Müdürünün, onun yardımcısı arkadaşlarının ve bölge müdürümüzün ve TTSO Başkanı Sayın Hacısalihoğlu’nundur. Huzurunuzda bunları belirtmeyi borç biliyorum. O gayretlerle sanatçı mimarımız geldi, bu çalışmayı aylarca sıkı bir gayretle neticelendirdi. Valiliğimiz her zaman bu çalışmalarımızın yanında oldu. Biz aslında bu topluluk olarak, bu gençliğimize, bu şehre, bu şehrin sanat geçmişine layık olmaya gayret ettik. Onun için gayreti olan herkese Trabzon halkı, sanatı, kültürü ve tiyatrosu adına şükranlarımı arz ediyorum.”

 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik de Trabzon Devlet Tiyatroları binasının yeniden inşası içim yoğun gayret gösteren Başkan Gümrükçüoğlu’na özel olarak teşekkür etti. Biricik, “Bu 18’inci festivalimiz ama Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın beyanatından sonra başka bir festival oldu. Sayın Başkanımız tevazu gösterip bizi anlattılar ama şehri yöneten olarak tiyatro binasının yeniden inşa edilecek olmasında çok büyük emekleri vardır. Sayın İçişleri Bakanımızın, Valilerimizin, TTSO Başkanımızın çok büyük gayretleri vardır. Sadece teşekkür için söz aldım, çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Festivale katılanlar daha sonra Atatürk Alanı’ndan Trabzon Devlet Tiyatrosu binasının önüne kadar yürüdü. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce Trabzon Devlet Tiyatrosunun (TDT) organizasyonunda 2-20 Mayıs’ta gerçekleştirilecek festivalde, Litvanya, Kazakistan, Rusya, Ukrayna, İspanya, Romanya ve Bosna Hersek’ten 8, Türkiye’den de bir grup, 2 farklı sahnede 21 temsil verecek. Festival, Litvanya-Aura Dans Tiyatrosu’nun saat 20.00’de Haluk Ongan Sahnesi’nde gerçekleştireceği “Godos” adlı gösteriyle başlayacak.

İlgili Haberler

Trabzon'da Tiyatro Festivali

İstanbul Temsilcisi

Hamsi Deresi’nde çalışmalar aralıksız olarak sürüyor

İstanbul Temsilcisi

Ramazan etkinlikleri başlıyor

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com