Gündem

Önümüzdeki Dönemde EURTRY’yi Neler Bekliyor?

Son dönemde dolar endeksinde toparlanma yaşanması ve TRY varlıkları üzerindeki baskının iyice artmasından sonra USDTRY’de keskin bir yükseliş yaşandığına şahit olduk.  USD TRY’de 3.4740 seviyesi yeni tarihi zirve olarak kayıtlara geçti. EURTRY’de de alıcılar devreye kalmaya devam ediyorlar. Dün TCMB’nin faizleri arttırmasından sonra EURTRY’de geri çekilme yaşandı fakat Avrupa Parlamentosu’ndan gelen açıklamalardan sonra EURTRY’de yeniden alıcılar devreye girdiler.

EURTRY’de 3.67 seviyesinin alınmasından sonra yükseliş 3.70 seviyesine kadar devam edebilir. Fakat ABD ve Euro Bölgesi’ndeki dinamikler farklı olduğu için dolar alım hızı euro alım hızına göre daha fazla olabilir. Aralık ayında İtalya’da gerçekleştirilecek olan referandum ve ECB toplantısı euronun yakın gelecekteki kaderini belirleyecek. Forex piyasalarında işlem yapan yatırımcıların bu gelişmeleri yakından takip etmelerini öneriyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz iki önemli olay da EUR TRY‘nin seyrinde belirleyici bir rol oynayabilir. Referandumdan istenilen sonucun çıkmaması ve ECB’nin yeni hamleleri hayata geçirdiği senaryoda EURTRY’de yükselişin hızı momentum kaybedebilir. EURTRY’de 3.67, 3.68 ve 3.70 seviyelerinin önemli direnç olarak çalışmasını bekliyoruz. Aşağıda ise 3.60, 3.55 ve 3.50 seviyelerini destek olarak dikkate alabilirsiniz.

İlgili Haberler

Taner Aydın Vefat Etti!!!

İstanbul Temsilcisi

Koruma Memurları Geliyor!!!

Düzköy Temsilcisi

Akdoğan’dan Açıklama

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com