Gündem

YGS sonuçları açıklandı | Tıkla Öğren

ygssonuclari

24 Mart 2013 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2013-YGS) girerek sonuçlarını bekleyen 1.805.125 aday ve ailelerinin heyecanlı bekleyişini en kısa sürede bitirebilmek amacıyla tüm ÖSYM personeli, sınavın yapıldığı tarihten bu yana 24 saat büyük bir özveri ile çalışarak sınav sonuçlarını 1 Nisan 2013 tarihinde açıklama aşamasına getirmiştir.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

2013-YGS SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

24 Mart 2013 tarihinde yapılmış olan 2013-Yükseköğretime Geçiş Sınavında Temel Matematik Testinde yer alan Temel Soru Kitapçığı 30.sorusu ÖSYM Yönetim Kurulu’nun 29.03.2013 tarih ve 2013/07.02 sayılı kararı ile iptal edilmiştir. Temel Matematik testinde en az bir işareti bulunan adayların 30. soruya doğru yanıt verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılmıştır.

Yükseköğretim Genel Kurulunun 06-07.12.2012 tarih ve 2012.29.1270-1271 sayılı kararı ile kabul edilen ÖSYS Kılavuzunda açıklandığı üzere adaylara yöneltilmek üzere 5 adet Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorusu, Sosyal Bilimler Testinin 36, 37, 38, 39, ve 40. soruları olarak yer almıştır. Yükseköğretim Genel Kurulunun 01/02/2013 tarihli toplantısında ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrencilere mahsus olmak üzere (İmam Hatip Okulları öğrencileri/mezunları hariç), 2013-YGS Sosyal Bilimler Testinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından bu öğrencilerin muaf tutulmasına ve söz konusu öğrencilere Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine YGS’de Sosyal Bilimler Testinde yer alan Felsefe alanından 5 soru sorulmasına karar verilmiştir. Bu doğrultuda; 2013-YGS Sosyal Bilimler Testinde toplam 45 soru sorulmuştur. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini yasal olarak almak zorunda olan tüm adayların değerlendirmelerinde; Sosyal Bilimler Testinin ilk 40 sorusunu değerlendirmeye alınmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini yasal olarak almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrenciler; Sosyal Bilimler Testinin 41., 42., 43., 44. ve 45. felsefe alanı sorularına verdikleri yanıtlar göz önünde bulundurularak değerlendirmeye alınmışlardır. Sosyal Bilimler Testi alanında 36., 37., 38., 39. ve 40. cevap alanlarında herhangi bir işareti olanların değerlendirme işlemleri ilk 40 soru üzerinden yapılmıştır. Cevap kağıdının 36., 37., 38., 39. ve 40. cevap alanlarında herhangi bir işareti bulunanlar, aynı zamanda cevap kâğıdının 41., 42., 43., 44. ve 45. cevap alanlarında da işaretleme yapmışlarsa bu adayların 36-40 arası işaretlemeleri değerlendirmeye alınmış ve 41-45 arası işaretlemeleri dikkate alınmamıştır.

2013-YGS sonuçları 01 Nisan 2013 saat 15.20’dan itibaren;

https://sonuc.osym.gov.tr

İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. 2013-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Sınava giren adayların soru kitapçıkları ile cevap kâğıtları da gün içerisinde adayların erişimine açılacaktır. Adaylar kendi cevap kâğıtlarının görüntüsünü, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trİnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir. Ayrıca; sınavda kendi cevap kâğıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara da https://skgs.osym.gov.trİnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ile erişebileceklerdir. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebileceklerdir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Sonuçların milletimize, adaylara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyoruz. Sınava giren adaylarımızın her birisine geçmiş olsun diyor ve LYS’de başarılar diliyoruz

LYS BAŞVURU SÜRECİ

Adaylara YGS Sonuç Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar YGS sonuçlarını T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.trİnternet adresinden öğrenebileceklerdir.

YGS puanlarının en az birinden 180 ve üzerinde puan alan adaylar Lisans Yerleştirme Sınavına başvurmaya hak kazanmıştır. Bu adaylar, 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında LYS’lere başvurabileceklerdir.

LYS’ler için ayrı bir kılavuz bulunmamaktadır. 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu, ÖSYS ile ilgili tüm ilke ve kuralları kapsamaktadır. Adayların başvuru yapmadan önce bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

LYS başvuruları bireysel olarak İnternet aracılığı ile yapılabilir. Dileyen adaylar 2 TL hizmet ücreti ödeyerek Başvuru Merkezi aracılığıyla da başvuru yapabilirler. LYS’lere katılma hakkı elde eden adaylar, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilirler. Adayların en az iki LYS’ye girmeleri yararlarına olacaktır.

Adayların yapmaları gereken işlemler şunlardır:

Girecekleri LYS’lere karar vermek,

LYS ücretlerini ÖSYS kılavuzunda belirtilen bankalardan birine yatırmak (Adaylar kredi kartı ile de sınav ücretini ödeyebileceklerdir.),

Hangi sınav merkezinde girmek istediklerine karar vermek,

İnternet veya Başvuru Merkezi aracılığı ile başvurularını yapmak.

LYS’ler 81 il merkezinde ve Lefkoşa’da yapılacaktır. Adaylar girmek istedikleri LYS’lerin tümüne aynı merkezde gireceklerdir. Her aday 2 sınav merkezi tercihi yapabilecektir.

İnternet üzerinden başvuru yapan adaylar; “Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir.” uyarısını mutlaka görmelidir. Aksi takdirde başvuru yapılmamış demektir. ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu değildir. Adaylar başvuru sonunda, başvuruya ilişkin belgeyi sistem üzerinden edinmeli ve yerleştirme işlemine kadar saklamalıdır.

2013-LYS’ye katılacak tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

İlgili Haberler

Saatlerinizi Geri Almayı Unutmayın…

Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri…

Düzköy Temsilcisi

Biri yaklandı sıra diğerinde!

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com