Genel

VALİ ÖZ İLÇEMİZİ ZİYARET ETTİ

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz İlçemizi ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Öz, Kaymakamlık makamında yaptığı açıklamada;

“Düzköy köklü kültürü ve potansiyeli olan bir ilçemizdir. Kamu hizmetleri açısından önemli çalışmalar yapılıyor. Akçaabat-Düzköy duble yolu yüksek maliyet ve yoğun emekle devam eden önemli bir yatırım. Tamamlandığında ilçenin hem ulaşımına, hem turizmine ve ekonomisine büyük katkısı olacaktır. Aynı zamanda Düzköy-Tonya yolu hem ilçemiz, hem de bölgemizdeki ulaşım ve kalkınma açısından son derece önem arz ediyor. Bu yollar tamamlandığında ilçenin arzu edilen kalkınması daha kolay gerçekleşecektir. 

Eğitim alanında önemli yatırımlar yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Sağlık alanında güzel bir ilçe hastanesine sahibiz. Spor salonumuzu tamamlamış olduk. Turizmle ilgili çalışmalar var. Başta Çal Mağarası olmak üzere yaylalarımızı ve diğer doğal güzelliklerimizi değerlendirerek Düzköy ilçemizi mahalle ve köyleriyle beraber iyi bir seviyeye getireceğiz.

Yaylalarımızı koruma konusunda da özel gayret göstereceğiz. Düzköy bu konuda çok şanslı ancak doğru kullanım konusunda biraz sıkıntılar var. Bütün birimlerimizle önümüzdeki süreçte yoğun bir çalışma içerisine girmeyi planlıyoruz. Yeni sezonda aşırı yapılaşmanın önüne geçilmesi için çalışacağız. Bu zenginliğimizi ve güzelliğimizi gelecek kuşaklara aktarmak için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Ziyaretin ardından ilçede yapımı tamamlanan Kapalı Spor Salonunu gezerek incelemelerde bulunan Vali Öz, daha sonra ilçe belediyesine giderek Belediye Başkanı Abidin Çelik’ten ilçedeki hizmetler ve yatırımlar hakkında bilgi aldı. Vali Öz, ilçede yapılmakta olan öğrenci yurdu ve Kur’an Kursu inşaatlarında da incelemelerde bulundu.

 

Düzköy ilçe ziyaretini tamamlayan Vali Öz ve beraberindekiler 1926 yılından beri hizmet veren tarihi Işıklar Hidroelektrik Santrali’ni gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tarihi santrali inceleyen Vali Öz, “Halen üretime devam eden bu tarihi tesis etrafıyla turizme açılabilir. Ziyaretçilerinin ilgisini çekecektir. Çünkü 90 yıllık bir geçmişi olan bu santralin nitelikli bir kültür varlığı olma yönü de var” dedi.

 

Vali Öz’e incelemeleri sırasında Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Düzköy İlçe Kaymakamı Hüseyin Baş, İlçe Belediye Başkanı Abidin Çelik, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Çevre ve Şehircilik Müdürü Ali Vedat Çiftçi, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Özkan ve diğer yetkililer eşlik etti.

İlgili Haberler

Arabada Asla Dolu Su Şişesi Bırakmayın!

İstanbul Temsilcisi

Yomra’da trafik kazası : 3 ölü

Düzköy Temsilcisi

Part-Time çalışanlara SGK Sürprizi!!!

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com