Yerel

Türkmen Dağı’ndan Trabzon’a şehit geliyor

SURİYE’NİN Bayırbucak bölgesinde stratejik nokta olarak görülen Türkmen Dağı’nda Esad birliklerinin işgaline karşı savaşa giden Trabzonlu Muhsin Kapıcıoğlu, Rusya’nın bombardumanında şehit düştü. Rusya’nın hava saldırısında Trabzon’un Of ilçesi nüfusuna kayıtlı Kapıcıoğlu ile birlikte çok sayıda Türkmen’in de hayatını kaybettiği belirtildi.

 

KAPICIOĞLU, ŞEHİDİMİN CENAZESİNİ MUTLAKA ALACAĞIM

ŞEHİT Kapıcıoğlu’nun cenazesini ağabeyi Murat Kapıcıoğlu, sınır ötesine geçerek teslim almaya çalıştı. Ancak, Rusya’nın hava harekatını sürdürmesi nedeniyle şehit cenazesi 10 gündür alınamadı. Ağabey Kapıcıoğlu, “Şehidimin cenazesini mutlaka alacağım. İnşallah onunla birlikte mücadele edenler Türkmen topraklarını Ruslara teslim etmeyecekler.” dedi.

ÇOK SAYIDA TÜRK GENCİ TÜRKMEN DAĞLARINDA DİRENİYOR

Öte yandan Türkmen Dağı’ndaki mücadele ölüm kalım savaşına dönüşürken, Türkmenleri Dünya’daki Türk boylarından büyük destek geliyor. Uygur Türklerinden Kafkas Türklerine ve Türkiye’den önemli sayıda genç, Türkmenlere destek için Suriye’ye geçiyor. Özellikle Ülkücü gençler arasında yoğun ilgi görüyor.  Trabzonlu Muhsin Kapıcıoğlu’nun Türkmen Dağı'ndaki çatışmada şehit düştüğü ortaya çıktı. Muhsin Kapıcıoğlu'nun cenazesini ağabeyi Murat Kapıcıoğlu sınır ötesine geçerek teslim almak istedi. Çatışmaların yanı sıra Rusya’nın hava harekâtını sürdürmesi üzerine 10 gün bölgede bekleyen Murat Kapıcıoğlu, İstanbul’a döndü. Kardeşi için Kur’an okutacak olan Murat Kapıcıoğlu yeniden bölgeye gidecek. BÖLGEYE YARDIMA GİTMİŞTİ Suriye'nin Bayırbucak Bölgesi'nde stratejik nokta olarak görülen Türkmen Dağı'ndan acı haber Trabzon'a ulaştı. Bir süre önce Trabzon'dan bölgeye giderek savaşa katıldığı ileri sürülen Trabzonlu Muhsin Kapıcıoğlu'nun bölgede çatışmalarda hayatını kaybettiği belirtildi. Esed rejiminin karadan Rusya'nın ise hava desteği ile Türkmen Dağı'na yönelik operasyonların ardından çok sayıda Türkmen'in hayatını kaybettiği öğrenildi. Bayırbucak'ta rejime karşı savaşırken hayatını kaybeden Muhsin Kapıcıoğlu'nun ölüm haberi memleketine Trabzon'un Of ilçesine ulaştı.

HAVA SALDIRISINDA ŞEHİT

Trabzonlu Muhsin Kapıcıoğlu'nun 3 yıldır Halep'te bulunduğu, çatışmalara girdiği ve Rusya'nın düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Bölgede 10 gündür çatışmaların sürdüğü ve hava saldırısının devam ettiği için bölgeye giriş ve çıkışın yapılamadığı belirtildi. Bu arada Muhsin Kapıcıoğlu'nun ailesinin İstanbul'da yaşadığı ileri sürüldü.

CENAZEYİ ALMAK İÇİN GİDECEK

Türkmen Dağı'nda hayatını kaybeden Muhsin Kapıcıoğlu'nun ağabeyi Murat Kapıcıoğlu'nun 10 gündür kardeşinin cenazesi alabilmek için bölgede beklediği ortaya çıktı. Dün İstanbul'a dönen ve kardeşini Kur’an okutan Murat Kapıcıoğlu, yarın yeniden bölgeye gidecek ve cenazeyi almaya çalışacak. Bölgedeki Türkmen komutanlarla görüştüğünü belirten Murat Kapıcıoğlu, "Kardeşim öncü grup içerisinde görevliymiş. Bir binayı kendine siper yapmış. Bu sırada bina havaya uçurulmuş. Halep'e 30 kilometre mesafede olay yaşanmış. Çatışma ve hava saldırısı olduğu kardeşimin bulunduğu yere gidemedim. Tekrar gitmeyi deneyeceğim." dedi.

 

İlgili Haberler

Hizmete Girmeden Olay Oldu…

İstanbul Temsilcisi

Karadağ'mı Kadırga'mı?

İstanbul Temsilcisi

Ankara’da bir kez daha Trabzon rüzgarı esti

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com