İlçemiz

Saldırıyı PKK Üstlendi!!!

PKK yanlısı bir haber kanalı 26 Haziran sabahı Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen bombalı saldırıyı PKK’nın üstlendiğini duyurdu. Ayrıca aynı haber kanalı saldırıda ağır yaralanan askerin öldüğünü duyurdu.

Basında Düzköy halkının silahlarını kuşanarak terörist avına çıktığı şeklinde yayınlanan haberlere de atıfta bulunarak, bölge halkının kalkan olarak kullanıldığı ifade edildi.

 

Düzköy halkının operasyonlara katıldığı sorusu üzerine Düzköy Belediye Başkanı Salih Bakal yaptığı açıklamada: “Kamuoyunda bilgi kirliliği var. Güvenlik güçlerimiz operasyonlarını kendi kadroları ile sürdürüyor. arazi hakkındaki bilgilerde kendilerine vatandaşlarımız yardımcı oluyor. Vatandaşlarımızın silahlı bir şekilde operasyona katıldığı bilgisi gerçeği yansıtmıyor ama tabiki milliyetçi muhafazakar bir şehrin evlatları olarak istenildiği takdirde silahımızı kuşanır, güvenlik güçlerimize destek oluruz. Bu coğrafyada PKK’lılar asla barınamaz. buna hiç kimse müsade etmez. İnşaallah millet olarakta bu terör belasından en yakın zamanda kökten kurtuluruz” dedi.

Söz konusu haber kanalında yer alan haberlerin orjinal hali:

27 Haziran Saat 13:28’de yayınlanan haber:

“”Trabzon Düzköy Jandarma Karakolu’na yönelik bombalı eylemi HPG üstlendi. Eylemde 1 askerin öldüğü, 3 askerin de yaralandığı bildirildi….

Trabzon’un Dözköy İlçe Jandarma Komutanlığı yakınında 26 Haziran sabahı meydana gelen patlamayı HPG üstlendi. HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM) patlamanın gerilla güçlerinin karakola yönelik düzenlediği eylem sonucu meydana geldiğini bildirdi.

HPG-BİM, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu karakola yönelik eylemin 26 Haziran günü saat 07.45’te gerçekleştirildiğini belirterek, olayda 1 asker ölürken, 3 askerin de yaralandığını kaydetti. “”

 

27 Haziran Saat 09:45’te yayınlanan haber:

“”Trabzon’da Jandarma’ya düzenlenen bombalı saldırı ardından başlatılan operasyona halk da dahil edildi. Böylece Türk ordusu ilk kez halkı operasyon bölgesine sürükleyerek adeta kalkan olarak kullanmaya başladı.

Trabzon’un Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı önünde dün meydana gelen patlamada 1’i ağır 3 asker yaralanmıştı. Patlama ardından bölgede Jandarma ve polislerin katılımı ile operasyon başlatıldı.

Milliyet gazetesinin geçtiği habere göre Türk ordusu bölgede yapılan operasyonda bir ilke imza attı. Habere göre Düzköy halkı da operasyon bölgesine sürüklenerek yaylalarda operasyonun bir kolu haline getirildi.

Düzköy Belediye Başkanı Salih Bakal, eylemin hangi örgüt tarafından yapıldığına dair incelemelerin devam ettiğini belirttikten sonra, halkın operasyon bölgesine sürüklenmesini şu sözlerle aktardı: “Polis ve askerin ortak olarak yürüttüğü operasyona Düzköy halkı da katılıyor. Halk yaylalarda operasyona katılıyor.“”

 

 

İlgili Haberler

Tiyatro Şenliğine Davetlisiniz…

Düzköy Temsilcisi

Aile Sağlığı Merkezi Web Sitesi

Beylikdüzü’nden yardım eli

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com