GündemSağlık

Orjin Kreme Yasak Geldi!!!

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, “Orjin Ağrı ve Romatizma Kremi” ile “Orjin Rahatlatıcı Masaj ve Bakım Kremi”nin satışını durdurarak, piyasadan toplama işlemlerini başlattı. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, halkın sağlığını tehlikeye sokan ve piyasada ilaç gibi satılmaya çalışılan gıda takviyelerine karşı mücadelesini sürdürüyor. Daha önce Clavis ve Klavis Pnax isimli ürünleri piyasadan toplatan Müdürlük, son olarak hastalıklara iyi geldiği iddia edilen “Orjin Ağrı ve Romatizma Kremi” ile “Orjin Rahatlatıcı Masaj ve Bakım Kremi”nin satışını durdurma ve piyasadan toplatma kararı aldı.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Bakanlık, “Orjin Hijyen ve Sağlık Ür. San. ve Tic. Ltd. Şti.” isimli firmanın yazılı ve görsel basında yer alan “Orjinal Orjin’den Kamuoyuna Duyuru” başlıklı duyurusunda, Orjin ürünlerinin Bakanlık denetimlerinden başarıyla geçtiği, üretim tesisleri ile ambalaj ve tanıtım materyallerinin kanunlara uygun ve güvenle kullanılabilir olduğuna ilişkin ifadeler yer aldığını belirterek, bunların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bakanlık, şu açıklamalarda bulundu:
AĞRI KESİCİ İÇERİYOR
“Yapılan denetimler sonucunda Orjin markalı ürünlerin üretim yerinde mevzuatta bildirilen koşullan sağlamadığı, bitkisel içerikli iddiasına rağmen Orjin Rahatlatıcı Masaj ve Bakım Kremi isimli ürünün formülünde, ambalajının içerik bölümünde bildirilmeyen ve aynı zamanda ağrı kesici özellikteki ruhsatlı ilaçların muhteviyatında da bulunabilen kimyasal bir madde olan “Methyl Salicylate”ın kullanıldığı laboratuar testleriyle kanıtlandı. Üretim yerindeki hammadde deposunda yüksek oranda kimyasal Methyl Salicylate depolandığı tespit edildi.”
OLUMSUZ ETKİLİYOR
Müdürlüğün Beşeri Tıbbi Ürünlerin Güvenliğini İzleme, Değerlendirme ve Danışma Komisyonu da ürün hakkında değerlendirme yaparak, şu bilgileri paylaştı: “Ürünün metil salisilat içerdiğine ilişkin bilgilendirme yapılmadan kullanılmasının bu maddenin eş zamanlı kullanılan veya kullanılabilecek olan ilaçlar ile etkileşebileceği, deri yoluyla duyarlılık oluşturabileceği ve sistemik toksisite yapabileceğinden tüketicinin sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceği hususu kesinlikle göz önünde bulundurulmalıdır.”
DÜĞMEYE BASILDI
SAĞLIK Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, tüm bu tespitler doğrultusunda “Orjin Rahatlatıcı Masaj ve Bakım Kremi” isimli tüm ürünlerin satışını durdurma, piyasadan toplama işlemlerini başlattı. Müdürlük, ayrıca mevzuatta bildirilen koşulları sağlamadığı tespit edilen üretim yerinde eksiklikler giderilinceye kadar üretimin durdurulmasına karar verdi. Yazılı ve görsel medyadaki reklam ve tanıtımların durdurulması için ilgili kurumlara bilgi veren Müdürlük, firmanın sorumlu teknik elemanı ile yönetim kurulu başkanı ve sahibi hakkında 1262 sayılı Kanun ile TCK’nın ilgili maddeleri doğrultusunda yasal işlemler başlattı.

İlgili Haberler

TÜRKİYE’DE EN ÇOK KULLANILAN İSİMLER

Düzköy Temsilcisi

Bankalara Ceza Yağdı…

‘Uzman erbaş’ alımı başlıyor! İşte istenen şartlar

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com