İlçemiz

Mezarlıkta ilginç zikir

Haçkalı hocanın müritlerinden olduğu bilinen 107 yaşındaki Mevlut Üzüm vefat edince cemaat üyeleri cenaze töreninde buluştu.

Bölgedeki “derin hocalarından” biri olarak bilinen Mevlüt Üzüm’ün cenazesi, farklı bir törenle toprağa verildi. Mezar başına toplanan cemaat mensupları, kendilerini izleyen kalabalığın bakışlarına aldırmadan kolkola girip tempolu bir şekilde zikir gösterisi yaptı.

Bu gösteride, bir hafta önce, kar maskeli kişilerin saldırısına uğrayarak burnu kırılan yüzü gözü kanlar içinde kalan Haçkalı Hoca camisinin imamı Temel Atalar’ın başrolde olması dikkat çekti. Kendisine saldıran kişilerin henüz tespit edilemediği saldırıda büyük darbeler alan ve Fatih Devlet hastanesinde bir hafta tedavi gören imam Atalar, zikir gösterisi sırasında çeşitli figürlerle eğilip kalkması izleyenleri şaşırttı.

Mezarın üzeri toprakla kapatılana kadar devam eden zikir sırasında kendinden geçenler oldu. Cenazeye katılan bir çok vatandaş, zikir ayininin ilginç bularak cep telefonlarına kaydettiler. Buradaki zikir gösterisi, sanal ortamda da yer buldu. www.hackalıbaba.org adlı sitede zikir gösterisinin görüntüleri yayınlandı.

Cenaze töreninde çekilen görüntüleri izledikten sonra bu davranışların anlamsız olduğunu belirten Düzköy Müftüsü Ramazan Topcan, aynı görüntülerde bir hafta önce dayak yiyen imamın da görüntülerinin olması karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Müftü Topcan, “Cehaletle savaşıyoruz. Bu görüntüler dinimize göre uygun değil. Hoş değil. 23 yıllık görevim boyunca cehaletle savaştım. Biz dinimizi sevdirmemiz lazım. Dinimizde cenaze merasimlerinin yapılış şekilleri bellidir. Ben böyle bir şeyi ilk kez burada görüyorum. Bu görüntüler dinimizle bağdaşmaz. Bu görüntüden anladığım kadarıyla “Kadiri” tarikatı mensupları böyle yapar. 21’nci asırda böyle şey olmaz” diye konuştu.

DÜZKÖY,(Trabzon)(AHT)

HABER: KENAN TAŞGIN
KAMERA: BAHADIR ÖKTEM

Kaynak:Habertürk

İlgili Haberler

Fengo’da Şenlik Var…

Düzköy Temsilcisi

Eski Muhtarın Eşi Vefat Etti

Düzköy Temsilcisi

Greyder Eksiği Giderildi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com