Yerel

Hizmete Girmeden Olay Oldu…

Yapımına devam edilen Akçaabat Devlet Hastanesi’nin isminin “Akçaabat Haçkalıbaba Devlet Hastanesi” olarak değiştirilmesi ve mevcut başhekim Hasan Akyüz’e yeni hastanede başhekimlik görevinin verilmemesi Trabzon’da eleştiri konusu oldu.

İlçemiz yaylasında türbesi bulunan ve adına bir de cami yapılan “Hocaba Mustafa Tarhan” için basında yer alan eleştirilerin dozu ve seviyesi iyice arttı.  Halk arasında kısaca Hocababa olarak anılan Mustafa Tarhan, bölgemizde tüm kesimler tarafından kabul görmüş, kutsal kimliği ile anılan ve sevilen bir kişidir, adının bir hastaneye verilmesinin bu derecede seviyesizce eleştirilmesi düşündürücüdür.

Basında yer eleştirilerden kesitleri yorumsuz olarak sunuyoruz:

“”Tarhan, halk arasında anlatılan ve kıssa olarak nitelendirilen masalları ile bugüne taşındı. Öyküleri olağanüstülükler içeren, Allah’ın İslam Peygamberi Hz. Muhmammed’e bile vermediği bazı olağan üstülükleri kullanan, bilinmezi bilen, görünmezi gören, aynı anda birçok yerde olabilen; aslında İslam’ın esası ile de çelişkili durumları olan bir kişilik.

Bölge, dinsel açıdan kutsallaştırılınca, bazı İslamcı kesimler, yılın belli zamanları burada anma törenleri düzenlenmeye başladı. Asım Aykan’ın Trabzon Belediye Başkanlığı döneminde bu törenlerin dinsel bir gösteriye dönüştürülmesi yolunda önemli adımlar atıldı.””       Trabzonunsesi

“”Haçkalı Baba, Haçkalı Hoca!
Bu Akçaabatlılar, bu Trabzonlular okumaz mı, araştırmaz mı?
Kim bu hoca?
Akçaabat’ta Müslümanlığı mı yaymış, talebe mi yetiştirmiş. Ne yapmış?
Tıp alanında bir buluşu mu var?
Düzköy Yaylasında topladığı otlarla, çiçeklerle ilaç yapıp hasta mı iyileştirmiş?””      Kuzeyekspres

İlgili Haberler

Işıklar’da kaza : 1 ölü

Düzköy Temsilcisi

Akyazı tüneli açıldı

Düzköy Temsilcisi

“Kaç Baba Kaç” oyunu Trabzon’da

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com