İlçemiz

Haçkalı Hoca Baba Anıldı

Trabzon Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy Müftülüğü ile ortaklaşa olarak düzenlenen  Haçkalı Baba’yı Anma Merasimi yapıldı. Anma törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Düzköy Kaymakamı Çağlayan Aydın, belediye başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.
Anma töreninin açılışında bir konuşma yapan Düzköy Belediye Başkanı Salih Bakal, Son dönem evliyalarından olan Haçkalı Hoca Babanın Mevlana Türkiye için ne ise, Hacı Bektaş Veli Anadolu için ne ise Trabzon ve Düzköy için aynı şeyi ifade ettiğini söyleyerek anma programını bundan sonrada düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Uzaktan ve yakından gelerek bu manevi havayı paylaşan tüm katılımcılara teşekkür eden Bakal,  desteklerinden ötürü Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında katılımlarından ötürü davetlilere teşekkür etti. Başkan Gümrükçüoğlu, “2004 yılından itibaren Trabzon Belediyesi’nin insanlarımızın moral ve manevi değerlerinin birlikte paylaşıldığı buraya Trabzon Belediyesi’nin hizmeti kesilmişti. Allah ve sizler lütfettiniz aynı manevi yolun hizmetkarı olmayı bize tevdi ettiniz. Biz bundan şeref ve onur duyuyoruz. Bizim vazifemiz manevi yolun yolcularına hizmet ve en küçük bir katkıda bulunabilmişsek ne mutlu bize. Biz bütün insanlığa böyle bakıyoruz. Yaratılanı hoş görüyoruz yaratandan ötürü. Bütün insanları barış ve kardeşlik içinde buluşturmak istiyoruz dedi.
Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur ve Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir programı düzenleyenlere teşekkür etti.
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Haçka Yaylası yolunu geçen yıl verdikleri söz doğrultusunda asfaltladıklarını kaydederek, “Geçen yıl bu zaman benden, bu yolun asfaltlanması istenmişti. Bizde buradan sizlere söz vermiştik, devlet olarak verilen sözün yerine getirilmiş olmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Geri kalan eksikliklerin de yerine getirilmesi sizlerin hak ettiğiniz kalitede hizmete kavuşabilmeniz için çaba sarf etmek, bunları yerine getirmek bizlerin borcudur” ifadelerine yer verdi.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bugün aynı zamanda bir kere daha bir olmanın, birlik olmanın, beraber olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, ”Buraya gelen herkesi Haçkalı Hoca Baba’ya olan vefa duygularından dolay tebrik etmek istiyorum. Ancak Haçkalı Hoca Baba’yı anma merasiminin anlamlı hale gelebilmesi için Haçkalı Hoca’nın kişiliği, hayatı ve ahlakından da istifade etmemiz lazımdır. Zira Haçkalı Hoca gibi gönül erleri kendilerine iltifat etmesinden ziyade iltifat edilecek kişiler yetiştirmeye daha çok önem vermişlerdir. Bu nedenle bu merasimin kendi muhasebemizi yapmak açısından önemli bir fırsat olduğunu düşünmemiz lazım. Bu vesileyle bir hatamızı daha düzeltebilirsek o zaman Haçkalı Hoca’nın ruhunu gerçek anlamda şad etmiş oluruz. Bu ülkenin her yerinde öyle güzel ve müstesna insanlar yetişmiş, öyle gönül erleri filiz vermiştir ki o insanlara bakınca bu ülkenin gücünün nereden kaynaklandığını daha iyi anlıyoruz. Hamdolsun milletimiz o gönül erlerinin kıymetini bilmiş, onları başının üstüne taç etmiştir. Anadolu denince Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaşı Veli gibi birçok gönül erlerinin gelmesi bundandır. Bu ülkenin gücü zenginlik ve silahtan değil ahlak ve sevgiden kaynak bulmuştur. Atalarımız gönülleri fethetmedikten sonra toprakları fethetmenin bir anlamı olmadığını söylemiştir. Bu değerlerimize sahip çıkmamız sadece bizim için değil dünya için de son derece önemlidir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Trabzon Belediyesi Mehter Takımı bir konser sundu. Daha sonra Trabzon Belediyesi’ne bağlı sporcular bir gösteri sundu. Son olarak Erkan Mutlu’nun konseri ile semazen gösterisinin ardından anma töreni sona erdi.

Kaynak:Düzköy Belediyesi

İlgili Haberler

Haçkalı Hoca Baba Anılıyor

Düzköy Temsilcisi

Doğum Yapana Otomobil!!!

İstanbul Temsilcisi

Faciadan Kıl Payı!!!

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com