Sağlık

Gebelikte bel ve sırt ağrısını dikkate alın

Büyük Anadolu Doğum Okulu Spor Eğitmeni S.Deniz Kocaman, anne adaylarının hamilelik döneminde bel veya sırt ağırısı çekmemesi için mutlaka bir spor hekimine veya spor uzmanına başvurarak yardım alması gerektiğini söyledi.

Büyük Anadolu Doğum Okulu Spor Eğitmeni S.Deniz Kocaman, “Gebelikte Bel ve Sırt Ağrıları” hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Hamilelik döneminde anne adaylarını %60 ve %80 nin de görülen bel ve sırt ağrısı anne adaylarımızı son derece rahatsız ve mutsuz ettiğini belirten Büyük Anadolu Doğum Okulu Spor Eğitmeni S.Deniz Kocaman, buna neden olan etkenleri sıraladı.
1-Bebeğin anne karnında büyümesi ve taşına bilen yükün artması,
2-Hamilelik döneminde vücudumuzdaki gevşeye bağlı (Relaxsin) hormonunun artması,
3-Anne adayının göğüslerinin büyümesi ve son aylarda göğüslerin sütle dolmasından dolayı ön tarafa baskı yapıp kambur durmadan dolayı,
4-Pelviskasındaki bağların değişiminden dolayı,
5-Özellikle kilolu bir şekilde hamile kalan anne adaylarımız ve hamilelik öncesi bel ve sırt ağrısı şikâyetleri olan hamilelerimiz de,
6-Hamilelik döneminde stresli olma”

ZOR BİR HAMİLELİK GEÇİRMESİNE NEDEN OLUYOR
Bu durumlar ve şikayetler hamilelik döneminde anne adayımızın bel ve sırt ağrıları artırır ve zor bir hamilelik geçirmesine neden olduğuna dikkat çeken Eğitmen S.Deniz Kocaman, “Bu şikayetlerimizi ortadan kaldırmak vücudumuzu rahatlatmak ve de ağrısız bir hamilelik geçirmek için bel ve sırt ağrılarını ve kürek kemiklerinin ağrılarının minimuma indirmek için egzersiz çok önemli Bu dönemde anne adaylarımıza bel sırt kaslarını ve kürek kemiklerini güçlendirecek plates ve daha sonra güçlenen kaslarımızı rahatlatıcı spor yogası ve straching yapılmalı ve uygulanmalıdır. Anne adaylarımız bu egzersizler sonucu daha rahat daha huzurlu daha mutlu daha da önemlisi ağrısız ve sağlıklı bir hamilelik geçireceklerdir. Hamilelik döneminde bu sıkıntıları çekmemek için anne adaylarımıza önerimiz bir spor hekimine veya spor uzmanına başvurması ve yardım almasıdır” dedi.

İlgili Haberler

KETEM 47 Bin Kişiye Hizmet Verdi

İstanbul Temsilcisi

112 İstasyonu Açıldı

Düzköy Temsilcisi

Bacaklara kramp girmesinin sebepleri

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com