Sağlık

Engelliler İçin Sesli İlaç Kutusu

Görme engelliler için “Sesli ilaç kutuları” geliyor.

İzmir’de engelsiz ilaç projesi kapsamında ilaçların üzerine kabartmalı şeritler yapıştırılacak, Brail alfabesini bilmeyen görme engelliler için eczanelere sesli ilaç kutuları yerleştirilecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Kent Konseyi, görme engellilerin ilaç kullanımlarını kolaylaştırmak için proje hazırladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde EDAK Ecza Kooperatifi, Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), Çağdaş Görme Engelliler Derneği ve Ege Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşecek projeyle, görme engellilerin kullandıkları ilaçları zamanında ve doğru bir şekilde kullanmasını sağlamak amaçlanıyor.

Engelsiz İlaç Projesi kapsamında görme engeli vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılmak üzere, gönüllü eczanelere bin adet sesli ilaç kutusu dağıtılacak.
İzmir Kent Konseyi, bir tür dijital ses kayıt cihazı olan sesli ilaç kutularını 30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenecek “Engelsizmir Kongresi” kapsamında dağıtmayı hedefliyor.

Proje çerçevesinde, ilaçların üzerine Brail alfabesiyle kabartmalı şeritler yapıştırılacak. Söz konusu kabartmalarda, ilacın ismi, kullanım şekli ve son kullanma tarihi yer alacak.

Brail alfabesini bilmeyen görme engelliler için ise sesli kutu dağıtılacak ve üzerine belirleyici işaret konulacak ilaçlara ilişkin bilgi eczacılar tarafından bu kutuya kaydedilecek.

Ücretsiz olarak verilecek sesli kutulara 10 adet ilacın bilgisi girilebilecek.

 

İlgili Haberler

Altın Çileğin Faydaları

Şeker Ölçüm Çubuğu Karmaşası!!!

GSS borcu olanlar dikkat!

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com