İlçemiz

Çal Mağarası’nın işletmesini Büyükşehir aldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un en önemli turisttik mekânlarından birisi olan ve Düzköy ilçesinin Çal Mahallesi içerisinde bulunan Çal Mağarası’nın işletmesini devraldı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çal Mağarası’nın Trabzon’un önemli bir markası olduğunu ifade ederken bu markayı daha da büyütmek amacıyla mağaranın işletmesini devraldıklarını kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi olarak Çal Mağarası bölgesinde önemli çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydederken mağara yolunun yine Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlandığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu büyük serveti çok daha büyük bir marka haline getirmek için Ankara’daki ihaleye girerek işletmeyi devralmış durumdayız. Bizim amacımız orada güzel bir ikram tesisi yapmaktır. Orada araçların park edeceği bir alan yoktur, inşallah bu eksikliği gidereceğiz. Bölgede heyelanlı bir saha vardır. Bu sorunu da tüm kamu kurumlarımızla birlikte inşallah ortadan kaldıracağız. Mağarayı daha da büyüteceğiz. Çal Mağarası’nı uluslararası turizme hizmet eder hale getirmek niyetindeyiz. Niçin yapacağız bunları? Bölgemiz için halkımız için yapıyoruz. Daha çok turist gelsin diye, şehrimiz halkımız para kazansın diye yapacağız. Oradaki işletmecinin bunları yapacak ekonomik gücü yoktu. Bu nedenle işletmeyi devraldık. Bu zamana kadar orada emek veren işletmecimize katkılarından ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Futsal Takımından Kaymakama Ziyaret

Düzköy Temsilcisi

Ağaçlar Kırılıyor…

Düzköy Temsilcisi

Kursiyerler Eserlerini Sergilediler…

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com