Yerel

Büyükşehir yeni yıla kar mücadelesi ile girdi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yeni yıla karla mücadele ederek girdi. Karla mücadele çalışmalarını sürdüren Büyükşehir ekipleri 2016 yılını çalışarak karşıladı.

Çarşamba günü şehrin yüksek kesimlerinde etkili olan ve perşembe günü sahil ile merkezde yoğunluğunu artıran kar yağışının halkın yaşamına olumsuz etki etmemesi için Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde ilçe belediyeleriyle yoğun bir mesai harcadı. Ana arterlerin ve hastane yollarının açık tutulması için karla mücadele araçları ve tuzlama ekipleri gece boyunca çalışmalarını titizlikle sürdürdü ve önemli bir aksaklığın yaşanmamasını sağladı.

Gece boyunca devam eden karın ardından sabah saatlerinden itibaren ise Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yeni alınan kar küreme araçlarıyla birlikte kaldırım temizliği çalışmalarına başlanırken, aynı çalışmalar beden gücüyle de sürdürüldü.  

Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde kesintisiz yağan kar ile birlikte kapanan yolları açmak için seferberlik başlatan Büyükşehir Belediyesi, Maçka Üçgedik Yaylası’nda mahsur kalan 6 vatandaşı yoğun uğraşlar sonrası kurtardı. Yüksek kesimlerde kapalı yolları açmak için mesai mefhumu gözetmeksizin kar temizleme çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye ekipleri buzlanmaya karşı da yollara tuz ve solüsyon seriyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yoğun kar yağışının 2 Ocak Cumartesi gününe kadar devam edeceğini kaydederek, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Başkan Gümrükçüoğlu, karla mücadele çalışmalarının 850 personel, 257 araç ve iş makinesi ile sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.   

 

Muhtar Altın, "Eskiden bir araç almak için bir hafta beklerdik, şimdi mahallemizde üç araç çalışıyor" dedi

 

Kar yağışının yoğunluğundan dolayı mahallesinde yolların ulaşıma kapandığını belirten Akçaabat Karaçayır Mahalle Muhtarı Beytullah Altın, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin mahallesinde kapanan yolları açmak için gece gündüz çalıştığını ifade etti. Büyükşehir Belediye ekipleri kapalı olan ana yolları kısa sürede ulaşıma açtığını ifade eden Muhtar Altın, “Bu yıl iki sefer kar yağdı ve Büyükşehir hemen mahallemize gelerek yolları açtı. Eskiden 1 makine almak için bir hafta beklerdik. Ama bugün mahallemizde üç araç çalışıyor. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizden çok memnunuz” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler

Çipli kimlik kartları dağıtılmaya başlandı

Akçaabat’a Alibeyoğlu Vekalet Edecek

Düzköy Temsilcisi

Ballarını ayılara test ettiriyor

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com