Gündem

Araç sigortası yaptırırken nelere dikkat etmeli?

Özellikle büyük şehirlerde trafiğin her daim yoğun olduğu ülkemizde en çok yaptırılan sigorta çeşitlerinden biri de araç sigortaları. Her araç sahibinin yaptırması zorunlu olan trafik sigortasının yanı sıra, aracınızı koruma altına alan kasko sigortaları dikkat çekiyor. Araç sigortası yaptırmak kolay gibi görünse de, işin içine girince dikkat etmemiz gereken küçük detaylar var.

Farklı sigorta şirketlerine ait trafik ve kasko teklifleri sunan Koalay.com’da  araç kasko sorgulama yaparak bütçenize en uygun kasko poliçesini satın almanız mümkün.

Sigorta poliçesini hazırlayacak kişilere eksiksiz ve doğru bilgi verin 

Sigorta poliçesi, sigorta şirketleri ile sigortalı için bir sözleşme niteliğindedir. Sigortanın karşılayacağı teminatlar ve limitler, sigortalının sahip olduğu hakların hepsi burada yer alıyor. Bu bakımdan poliçe düzenlenirken sigorta şirketine doğru ve eksiksiz bilgi vermenizde fayda var. Poliçede doğru olmayan veya eksik bilgi olması durumunda, sigorta şirketinin poliçeyi iptal etme hakkı var.

Poliçedeki bilgilerle ruhsat bilgilerini karşılaştırın

Sigorta poliçenizde yazan bilgilerle aracınızın ruhsat bilgilerini karşılaştırmayı unutmayın. Tek bir bilgi bile yanlış olursa sigortanız geçersiz sayılabilir. Bu sebeple poliçenizde yazan aracın marka, model ve kullanım şekli ile ilgili bilgilerin doğru olup olmadığını kontrol edin.

Poliçenizi iyice okuyun

Sigortalı ile sigorta şirketi arasında yapılan bir sözleşme olan poliçe, her iki tarafı da bağlayan hükümler içerir. Sahip olduğunuz haklar ve sigorta şirketinin sorumlulukları hakkında bilgi sahibi olmak için poliçe ve eklerini detaylı inceleyin.

Sigorta genel şartlarını inceleyiniz.

Söz konusu sigorta ile teminat altına alınan durumlar, sigorta teminatı dışında kalan hallerin yanı sıra sigorta şirketi ve sigortalıya düşen görevler gibi temel konuları ele alan Sigorta genel şartlarını gözden geçirin. Mevzuat niteliğindeki bu şartname poliçe ekinde yer alır.

Satın aldığınız ürün hakkında detaylı bilgi edinmek ve sigorta süresince faydalanabileceğiniz noktaları öğrenmek adına genel şartları mutlaka okuyun.

Sigorta teminatının kapsamını tam olarak inceleyin

Sigorta poliçenizde yer alan teminatların kapsamını detaylı olarak inceleyin. Her birini iyi kavrayın. Böylece olası bir sorunda daha bilinçli ve rahat hareket edebilirsiniz.

Poliçede yer alan özel şartlara da dikkat edin

Sigorta poliçelerinde genel şartların etkisini azaltmamak kaydıyla ve sigortalının lehine olacak şekilde özel şartlar bulunabilir. Her riske ve poliçeye özel olarak belirlenen özel şartlar hakkında bilgi sahibi olmaya özen gösterin.

Poliçenizin prim tutarını/ücretini ödemeyi unutmayın

Sigorta teminatı, genelde sigorta ücretinin tamamı veya taksitle ödenmesi halinde ilk taksitin ödemesiyle başlar. Poliçenizin primleri düzenli yatırmayı ihmal etmeyin.

Poliçenizde muafiyet ve/veya müşterek sigorta uygulamasına dikkat edin

Bazı sigorta poliçeleri müşterek veya muafiyet sigorta seçeneği sunuyor.

Sigorta bedelinin poliçede belirtilen belli bir yüzdesinin sigortalı üzerinde kalması ve meydana gelecek hasarlarda sigortalının bu oranla hasara iştirak etmesi kaydıyla yapılan sigortaya müşterek denirken, hasarın poliçede önceden belirtilmiş, sigorta bedeli üzerinden bulunacak bir oranda veya tutarda sigortalı tarafından karşılanmasına muafiyetli sigorta denir.

Müşterek sigorta ve muafiyet uygulamalarında sigortalının ödeyeceği prim tutarından indirim yapılır. Sigortalının ödeyeceği prim tutarı ve hasar anında alacağı tazminat miktarı buna göre değişeceğinden sigortalı muafiyet ve müşterek sigorta uygulamalarının faydaları ve zararları hakkında bilgi sahibi olmalı.

Hakkınız olan indirimlerden yararlanın

Sigorta süresi boyunca aracınızda bir hasar olmadıysa ya da olduğu halde tazminat talep etmediyseniz, sigortanızı yeniletirken hasarsızlık indiriminden yararlanabilirsiniz. Prim oranlarınız belirlenirken hakkınız olan indirimlerin uygulanıp uygulanmadığını kontrol edin.

Kasko için en teminatlara dikkat

Trafik sigortasının yanı sıra kasko sigortası yaptırmayı düşünüyorsanız, aracınız için gerekli ek teminatları belirleyin. Ek teminatları mümkün olduğunca az tutmaya çalışın. Çünkü her bir ek teminat kasko primini arttırır. Uygun fiyata online kasko teklifi almak için Koalay.com’u tercih edebilirsiniz.

İlgili Haberler

Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ Dedi…

Trabzon Temsilcisi

1 Polis Şehit, 5 Yaralı!!!

Trabzon Temsilcisi

Lice’de çatışma : 3 şehit

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com