Gündem

Altına yatırım yapacaklara 5 öneri

Türklerin en çok tercih ettiği yatırım yöntemlerinden biri olan altın, gün geçtikçe daha değerli hale geliyor. Kuyumcuların yanı sıra Borsa ve Darphane’den ihtiyacınıza göre alacağınız gram, yarım ve çeyrek altın ile iyi bir birikim yapabilirsiniz. 


Yatırım için yabancı para birimleri de birer alternatif. Ancak ekonomik anlamda iniş çıkışlar sebebiyle onların değeri düşebiliyor. Bu durumda en doğru seçim uzun vadede değerli olan altından yana oluyor. Altını her ay kenara köşeye koyacağınız gibi bankada fon olarak da değerlendirebilirsiniz. Günümüzde vadesiz altın hesabı, altın yatırım fonları gibi pek çok yatırım seçeneği var. Eğer siz de altına yatırım yapmayı düşünüyorsanız, bu önerilerimizi aklınızın bir köşesinde tutun.


Altın yatırımı için bir miktar para ayırın
Altına yatırım yapmayı düşünüyorsanız, bu iş için bir miktar para ayırmanız gerekmekte. Bu yatırımı yaparken belirlediğiniz tutarı gözden çıkarmalısınız. Her ay maaşınızın bir kısmını altına yatırım için ayırabilirsiniz. 
Burada dikkat etmeniz gereken husus, uzun vadeli bir yatırım yapmak. Ancak bu şekilde verimli bir kazanç elde edebilirsiniz. Altın fiyatlarında kısa süreli değişimler olabiliyor. Böyle zamanlarda alım-satım yapmak size kazançtan çok zarar verebiliyor. 


Altın fiyatlarını takipte olun 
Altına yatırım yapmaktaki amacınız kısa sürede para kazanmak ise, her gün düzenli olarak altın fiyatlarını incelemelisiniz. Altın fiyatlarında bir değişiklik olup olmadığını görmek için, gün içinde birkaç kez altın fiyatlarını kontrol etmenizde fayda var. Uygun fiyata aldığınız altını, değeri arttığı zaman elden çıkararak kara geçebilirsiniz. 


Hangi tür altınlara yatırım yapabilirsiniz?  
24 ayar saf altın, cumhuriyet ve yarım altını yatırım amaçlı kullanabilirsiniz. Bireysel bir yatırım yapacaksanız, altınınızı kuyumcudan veya online alışveriş sitelerinden alabilirsiniz. İstanbul Altın Borsası ve Bankalardan da altın temin edebilirsiniz. 
Altına yatırım yapmanın bir başka yolu ise bankadan vadesiz altın hesabı açtırmak. Ayrıca çeşitli altın fonları da değerlendirilebilir. İMKB'nin sunduğu Goldist yatırım fonu bu anlamda ideal bir seçim olabilir. Bu fona dahil olup alınan 1 gram altın dünya altın borsası tarafından belirlenmiş fiyat üzerinden işlem görüyor.


Krediyle altın almayın 
Altına yatırım yapmak için kredi almaya kalkmayın. Böyle bir durumda kredinin faizini de ödeyeceğiniz için sizin için pek kazançlı olmaz. Altın için kredi çekip sonra o parayı bankaya geri ödemek pek akıl karı değil. 


Vadesiz altın hesabı açın
Vadesiz altın hesabı en iyi yatırım yöntemlerinden biri. Bankadan vadesiz altın hesabı açtırarak TL ve dolar karşılığında gram altın alım-satımı yapabilirsiniz. En düşük 1 gram, en yüksek 995 gram ağırlığında altın alabilme seçenekleriniz var.  
Düzenli ödeyeceğiniz belirli miktar para ile birikimli altın hesabı oluşturabilirsiniz. Yatırdığınız paranın altın olarak değerlendirildiği bu hesap için herhangi bir faiz uygulanmaz. Her ay hesabınızdan veya kredi kartınızdan bir miktar ödeme yapıp düzenli olarak altın biriktirebilirsiniz. 
Vadesiz altın hesabının birkaç avantajı bulunuyor. Bankada biriktirdiğiniz altınların eski tarihli, düşük gramajlı ve ayarının az olma ihtimali pek yok. Ayrıca bankadan edindiğiniz altınlarda işçilik maliyeti de bulunmaz. 
Ayrıca altınlarınız banka hesabınızda güvenli bir şekilde saklanacağından çalınma gibi herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. 


Altın alırken dikkat etmeniz gerekenler
Altın alırken bilindik ve güvenilir bir yeri tercih etmeye özen gösterin. Alacağınız altının sertifikası olup olmadığına dikkat edin.
Altının ayarı, gram ağırlığı, fiyatı ve işçilik ücreti hakkında bilgi sahibi olun. Bu sayede ilerleyen zamanlarda satmak istediğinizde ne kadar edeceğini ön görebilirsiniz. Altının üzerinde imalatçı firmanın ve kuyumcunun patent damgası olmasına dikkat edin. 
Altına yatırım yapmayı düşünüyorsanız, bankada vadesiz hesap açtırmanın dışında, kuyumcudan veya internetten bireysel olarak altın satın alıp birikim yapabilirsiniz. Eğer altını internetten almak istiyorsanız, kliksa.com’u tercih edebilirsiniz. Farklı kategorilerde yüzlerce ürüne yer veren Kliksa, internetten altın almak isteyenler için ideal bir adres. kliksa.com’da aradığınız altını uygun ödeme koşullarıyla satın alabilirsiniz. 

İlgili Haberler

Benzine zam geldi

Düzköy Temsilcisi

Rus uçağıyla ilgili Aliyev’den açıklama

Suudi Arabistan abarttı!

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com