Gündem

Alkole Büyük Yasaklar…

 

 

Alkole yeni sürpriz yasaklar geldi. Gece 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında alkol satışı yapılamayacak. Gece parakende alkol satışına ilişkin yasak, turizm bölgelerini de kapsayacak.

Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve sigara konusundaki yasakların mimarı Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl’ün imzalarını taşıyan önergeye göre, televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek. Buna göre alkol şişe ve kadehleri de sigarada olduğu gibi ekranda buzlanacak. Gece alkol satışı yasağına aykırı davrananlara 5 bin liradan 200 bin liraya kadar, ekran yasağına uymayanlara da 20 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak. “Alkollü içki satış yerleri ile tüm ticari ve kamuya açık yerlerde tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere 18 yaşını doldurmamış kişilere alkollü içki satılması veya sunulması yasaktır” hükmüne aykırı davrananlara da ceza getirildi. Bu yasağa aykırı davranılarak “çocuğun sağlığının tehlikeye sokulması” halinde TCK’nın “sağlık için tehlikeli madde temini” başlıklı 194. maddesine göre 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacaklar.

Teklifin, “alkol içeren ürünlerin perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az 100 metre mesafenin bulunması zorunluluğu” hükmünde de önergeyle değişikliğe gidildi. Buna göre, 100 metre şartı “izin tarihi itibarıyla” değil işletmenin “satış belgesini aldığı tarih” itibarıyla uygulanacak. 100 metre mesafe sınırları içerisindeki taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli yapılarda düzenlenecek süreli etkinlikler için Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nca (TAPDK) açık alkollü içki sunum izni verilebilecek. Buna göre, “100 metre mesafe sınırı içinde” arkeolojik sit, kentsel sit, tarihi sit alanları ile ören yerleri bulunur, bu alanlarda süreli etkinlikler düzenlenirse alkollü içki sunumu “şartlı olarak” yapılabilecek. Bu izni TAPDK verecek.

 

İlgili Haberler

Hayde Taksim'e Horona Etkinliği

İstanbul Temsilcisi

SpaceX tarihi uçuşu gerçekleştirdi

Kuvvet Komutanları Emekliliğini İstedi!!!

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com