Sağlık

Aile hekimi yaşlı hastasını böyle azarladı

İZMİR’deki bir sağlık ocağında, bir doktorun, odasına giren yaşlı hastaya bağırması, sosyal medyada tepkiye neden oldu. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, doktor hakkında soruşturma başlattı. Doktorun yaşlı adamı azarladığı anlar amatör kamera tarafından kayda alındı.

İddiaya göre, geçen 17 Haziran’da, İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’ne bağlı Bağyurdu Mahallesi’ndeki 9 nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde, doktor yemek saatindeyken ilaç yazdırmak için gelen 70 yaşındaki bedensel engelli E.G., doktorun odasında beklemeye başladı. Yemekten dönünce odasında hastayı gören Doktor B.T. bağırarak dışarı çıkmasını söyledi. Doktor B.T., yaşlı hastaya “Bir şeyim kaybolursa seni şikayet edeceğim” diye bağırdı. Yaşlı adamın, “Ara, her şeyini kontrol et, ondan sonra şikayet edersin” sözleri üzerine daha da sinirlenen doktor “Saygısız, sizden mi öğreneceğiz insanlığı biz? İnsan bir ‘Kusura bakma der’, mahçup olur. Bütün cüzdanımı boşaltmışsındır belki, ne bileyim içeri girip oturacağını ben” diye bağırdı. E.G.’nin cüzdanını kontrol etmesini söylemesi üzerine ise doktor, “Bir şeyim eksik olsun göreceğim, seni bulacağım ben, hiç merak etme…” dedi.

Olaya ilişkin bir vatandaş tarafından çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından, izleyenler doktoru eleştiren yorumlarda bulundu ve tepki gösterdi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, doktor B.T., hakkında soruşturma başlattı.

Daha önce felç feçirdiği için bastonla yüreyebilen üç çocuk babası E.G., yaşadıklarını DHA muhabirine şöyle anlattı:

“Olay günü aile sağlığı merkezine gelip 25 numaralı sırayı aldım. Bu sırada giriş kapısı önünde gördüğüm hemşireye doktoru sordum. İçeri girip, beklememi söylediler. Ben de açık gördüğüm muayene odasına girdim. İçeride doktor yoktu. Daha sonra doktor B.T. gelip bana bağırıp, hakaret etti. Bir kabahatim olmadığını belirtip, jandarma çağırılmasını istedim. ‘Sen kapıyı açık bulsan benim evime de girersin’ diyerek bir yakıştırmada bulundu. Ben de ‘Evini bilmiyorum. Bilseydim ziyaretine gelirdim’ diye karşılık verdim. Karşımdaki kadın olduğu için daha fazla da sesimi çıkaramadım. Kendisine hiçbir şekilde hakaret etmedim. Olayın duyulmasından sonra çocuklarım Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlara şikayetçi oldu” dedi.

İlgili Haberler

SGK Kronik Hastaları Takip Edecek

İstanbul Temsilcisi

Test Şartı Geliyor

Düzköy Temsilcisi

Her Derde Deva: Bal

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com