Gündem

Trafik Sigortası Primlerini Etkileyecek Tavan Fiyat Dönemi Başladı

Son zamanlarda döviz kurlarındaki artış, orijinal yedek parça temin etme zorunluluğu ve sigorta şirketlerinin trafik kazaları sonucunda yüksek tazminat bedelleri ile karşılaşması, primlerin yükselmesine neden oluyordu. 12 Nisan’da uygulamaya giren tavan fiyat düzenlemesiyle, en uygun trafik sigortası poliçesi için sigorta şirketlerinden teklif alan sürücüler, hasarsızlık durumlarına göre belirlenmiş tavan fiyatların üzerinde prim ödemeyecek.

Tavan fiyat uygulamasında sürücüler, yılı kazasız tamamladıklarında hasarsızlık durumlarına göre belirlenmiş tavan fiyatların üzerinde pim ödemeyecek. Uygulama için geliştirilen 7 basamaklı tavan fiyat tarifesine göre sürücüler; 443,85 TL’den 2.017,50 TL’ye kadar belirlenmiş primlere göre poliçelendirilecek. Basamak tarifesinde 1. basamak çok hasarlı sürücüleri kapsarken, 7. basamaktaki sürücüler hiç hasarı olmayan sürücüleri kapsayacak. 4. basamakta ise trafiğe yeni çıkan ve ilk kez poliçe satın alan sürücüler yer alacak. Türkiye genelinde uygulanacak tavan fiyatlar ise şu şekilde belirlendi:

Otomobilin trafikteki risk durumuna göre belirlenen tavan fiyatlar ise Türkiye genelinde 12 Nisan 2017 itibariyle şu şekilde olacak:

  • Basamakta hiç hasarı olmayan sürücüler yer alacak ve 443,85 liradan fazla prim ödemeyecek
  • Basamaktaki sürücüler 564,90 liradan fazla prim ödemeyecek
  • Basamaktaki sürücüler 685,95 liradan fazla prim ödemeyecek
  • Basamaktaki sürücüler 807 liradan fazla prim ödemeyecek
  • Basamaktaki sürücüler 1.210,50 liradan fazla prim ödemeyecek
  • Basamaktaki sürücüler 1.614 liradan fazla prim ödemeyecek
  • Basamaktaki çok hasarlı sürücüler 2.017,50 liradan fazla trafik sigortası primi ödemeyecek

Trafik Sigortasında 7 basamak için uygulanan indirim ve zam oranları ne kadardır?

  • Basamak – Poliçenin üçüncü yılının hasarsızlık ile tamamlanması halinde  7. basamaktan değerlendirilir ve %45 prim indirimi uygulanır.
  • Basamak – Poliçenin ikinci yılının hasarsızlık ile tamamlanması halinde  6. basamaktan değerlendirilir ve %30 prim indirimi uygulanır.
  • Basamak – Poliçenin ilk yılının hasarsızlık ile tamamlanması halinde  5. basamaktan değerlendirilir ve %15 prim indirimi uygulanır.
  • Basamak – İlk kez trafiğe çıkacak sigortalılar için uygulanır.
  • Basamak – Poliçenin birinci yılının hasarla tamamlanması halinde  3. basamaktan değerlendirilir ve %50 prim artırımı uygulanır.
  • Basamak – Poliçenin ikinci yılının hasarla tamamlanması halinde  2. basamaktan değerlendirilir ve %100 prim artırımı uygulanır.
  • Basamak – Poliçenin üçüncü yılının hasarla tamamlanması halinde 1. basamaktan değerlendirilir ve %150 prim artırımı uygulanır.

Trafik sigortası sorgulama işlemi ile tarifedeki basamak kodunu öğrenen sürücüler, trafik sigortası poliçesi için sigorta şirketlerini eş zamanlı sorgulayarak en uygun poliçeyi satın alabiliyor. Bunun en hızlı ve en kolay yolu ise Koalay.com. Online sigorta sitesi Koalay.com ile aynı anda birçok sigorta şirketinden fiyat teklifleri alabilirsiniz. Araç sigortası sorgulama işleminde sunduğu fiyat tekliflerine herhangi bir komisyon ve hizmet bedeli yansıtmayan Koalay sayesinde birkaç dakika içinde trafik sigortası poliçesi satın alabilirsiniz.

Trafik sigortanızı yenileyecekseniz ya da ilk defa trafik sigortası poliçesi satın alacaksanız hemen Koalay.com’a girin, en uygun trafik sigortası fiyat alma işleminizi yapın, seçtiğiniz sigorta şirketine ait trafik sigortasını anında satın alın.

İlgili Haberler

Online Pet Shop Alışverişiniz Petzimo Mobil Uygulamaları ile Daha Kolay

İstanbul Temsilcisi

Kamil Gökhan Bozkurt : “Yüzde 25-30’lara atık yakıt kullanımı için çaba harcıyoruz”

İstanbul Temsilcisi

1 Polis Şehit, 5 Yaralı!!!

Trabzon Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com