Yerel

Trabzon alternatif hattına kavuşuyor

İlimiz Akçaabat ve Düzköy ilçeleri, enerjilerini halen işletmede olan TEİAŞ Trabzon Trafo merkezinden sağlamaktadır. Artan enerji taleplerine bağlı olarak hat kayıplarında ve gerilim düşümlerinde artış gözlemlenmekte olup trafo merkezine olan uzaklık nedeniyle enerji nakil hatlarında oluşabilecek arıza ihtimalleri ve bu arızalara müdahale süreleri artabilmektedir.

akyazi-trafo1Bölgemiz genelinde yürütmüş olduğumuz çalışmalarda müşteri talepleri de dikkate alınarak Akyazı Mahallesi içerisine tesis edilen trafo merkezinden yeni çıkışlar temin edilerek, hat kayıpları ve gerilim düşümleri asgari seviyeye indirgenmiştir.  Yapılan çalışma ile birlikte Akçaabat ve Düzköy ilçelerinin kaynak noktasına daha yakın olması ile beraber, olası arıza ihtimalleri ve müdahale süreleri de kısaltılmış olacaktır.

Proje kapsamında dört adet yeni dağıtım merkezi yapılmakta olup bu merkezlerin hem yeni hem de mevcut şebekeye entegrasyonu sağlanmaktadır. Bu sayede ‘Ring’ şebeke adı verilen alternatif dağıtım hatları oluşturulmaktadır. Böylelikle Akçaabat, Düzköy ilçelerimiz ve ilimizin büyük projelerinden olan Akyazı Spor Kompleksi, hem yeni trafo merkezinden hem de olası arıza durumlarında mevcut trafo merkezinden enerji tedarik edebilir şekilde alternatifli hale getirilmektedir. Puant yük olarak 35MW lık tüketim yeni trafo merkezine aktarılmakta olup olası trafo merkezi bazlı kesintilerde, etkilenen tüketici sayısından önemli düzeyde düşüş sağlanacaktır.

akyazi-trafo2

Bölgemizde sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla, elektrik şebekelerinin yenilenmesi için bakım, yenileme ve yatırım çalışmaları aralıksız devam edecektir.

İlgili Haberler

Usulsüz Dinlemeler Yargıya Taşındı

Düzköy Temsilcisi

CHP Kongresi Bugün Yapılıyor…

Düzköy Temsilcisi

Haçkalı Baba'da Son Durum

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com