Yerel

TİSKİ borçlarına yapılandırma fırsatı

TİSKİ Genel Müdürlüğüne olan içme suyu ve atık su borçlarını 6736 Sayılı Kanundan faydalanarak yapılandırmalarına rağmen, taksit ödemelerini zamanında gerçekleştirmeyen abonelere, eklenen geçici madde ile 2017 yılı Mayıs ayı sonuna kadar geç ödeme zammıyla birlikte ödeme yaparak Kanundan faydalanma imkânı getirildi.

TAKSİT ÖDEME SÜRELERİ 4’ER AY UZATILDI
Aynı düzenleme ile 2017 yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken yapılandırma taksitlerinin ödeme süreleri, taksit ödeme sürelerinin bitim tarihinden itibaren dörder ay süreyle uzatıldı.

TAKSİTLİ ÖDEMEYE GEÇİŞ HAKKI VERİLDİ
Daha önce peşin ödeme tercihinde bulunulmasına rağmen ödeme yapmayan abonelere de taksitli ödemeye geçiş yapabilme hakkı verildi. Söz konusu durumunda bulunan aboneler, 30 Nisan 2017 mesai bitimine kadar TİSKİ Genel Müdürlüğünün ilgili birimlerine yazılı olarak başvuruda bulunularak taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesiyle bu haktan yararlanabilecek. Peşin ödemeden taksitli ödeme seçeneğine geçiş yapacak olan aboneler, ilgili katsayının uygulanması suretiyle bu haktan yararlanabilecek.

PEŞİN ÖDEME YAPANLARA İADE YAPILACAK
Daha önce peşin ödemelerini Aralık ayında gecikme zammı ile yapan abonelere ise kanun kapsamında peşin ödeme indirimi uygulanarak, fazla ödenen tutarlar için ilgili yasa gereği iade işlemi uygulanacak.

İlgili Haberler

Aşırı Yağışlar Tehlike Yaratıyor…

Düzköy Temsilcisi

Meclis Başkanlık Divanı Baykal’ı Ziyaret Etti…

Düzköy Temsilcisi

Şehitlerimiz için tören düzenlendi

Düzköy Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com