Yerel

Servis araçlarına kamera zorunluluğu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon il genelinde öğrenci taşımacılığın çok daha sağlıklı hale getirilmesi için önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

1 AYLIK KAYDI HAFIZASINDA TUTACAK

KAMERA SİSTEMİ MECBURİ HALE GETİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından 2015 yılında alınan ve 2016-2017 eğitim-öğretim yılı öncesinde uygulamaya konulan karar kapsamında öğrenci servis taşımacılığı yapan tüm araçlara 1 aylık kaydı hafızasında tutacak şekilde kamera sistemi takılması mecburi hale getirildi. Yönetmelikte belirtilen tarihe kadar kamera sistemi montajı gerçekleştirilmemiş olan araçlara Büyükşehir Belediyesi tarafından Uygunluk Belgesi verilmeyecek.

TİCARİ TAŞIT TANITIM VE SÜRÜCÜ BELGESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca alınan karar doğrultusunda öğrenci servis aracı sürücülerinin; ticari taşıt tanıtım ve sürücü belgelerini alma zorunluluğu getirildi. Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından düzenlenerek verilen söz konusu belgeleri bulundurmayanlara Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzergâh İzin Belgesi verilmeyecek.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: BU İŞLEMLERİ YAPMAYANLAR ÖĞRENCİ SERVİS TAŞIMACILIĞI YAPAMAYACAK

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, öğrenci servis taşımacılığının çok daha sağlıklı hale getirilmesi için önemli kararlar aldıklarını vurguladı. Öğrencilerin evlerinden okula, okuldan evlerine en iyi şekilde taşınmaları gerektiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için her alanda üzerimize düşen vazifeleri fazlasıyla yerine getirme gayretindeyiz. Bu kapsamda öğrenci servislerine kamera sistemi takılması ve öğrenci servislerini kullanacak olan sürücülerin ticari taşıt tanıtım ve sürücü belgelerini almalarını mecburi hale getirdik. Bu işlemleri yapmamış olanlara Belediyemiz tarafından kesinlikle Uygunluk Belgesi ve Güzergâh İzin Belgesi verilmeyecektir. Belediyemizden bu belgeleri alamayanların da öğrenci servisi taşımacılığı yapabilmesi mümkün değildir” diye konuştu.

İlgili Haberler

EYOF Start Alıyor…

İstanbul Temsilcisi

Trabzon’da ‘15 Temmuz ve Yeniden Diriliş’ konferansı

Düzköy Temsilcisi

Masa tenisi ve bilek güreşi turnuvaları düzenlendi

İstanbul Temsilcisi

Bir Yorum Yazın

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com